начало
Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация

ПРЕЦИЗИРАНЕ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ПОСТЪПВАНЕ НА РАБОТА В МВР/МО

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ПРЕЦИЗИРАНЕ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ПОСТЪПВАНЕ НА РАБОТА В МВР/МО

Мнениеот balt16 » 21 Май 2018, 13:43

Чл. 155. (1) Държавен служител в МВР може да бъде дееспособно физическо лице, което отговаря на следните изисквания:
2. да не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията;
Чл. 141. (1) (Доп. – ДВ, бр. 98 от 2016 г.) На военна служба се приемат пълнолетни български граждани, които отговарят на следните изисквания:
4.не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията;
Все по - често ми се случва в практиката да се сблъсквам с такива случаи. Хора, които в ранните си младежки години са допуснали еднократна грешка, остават белязани за цял живот. Казвам грешка, тъй като целият им следващ живот в течение на 10 - 15 години доказва, че простъпката им действително е грешка, а не стил на поведение. Според мен би трябвало да цитираното изискване да се прецизира с оглед на вида престъпление и размера на наложеното наказание, като се определи определен допълнителен срок. Ако в този срок лицето няма никакви провинения, би следвало да се ползва от последиците на реабилитацията.
Ще ви бъда благодарен да чуя и вашите мнения.
balt16
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Май 2018, 13:12

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron