начало
Отговорността на посредниците в контекста на новия Регламент за цифровите услуги Отговорността на посредниците в контекста на новия Регламент за цифровите услуги

Въпрос по чл.78а и чл.313

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Въпрос по чл.78а и чл.313

Мнениеот mitko04 » 16 Яну 2019, 02:07

Здравейте! Имам следният въпрос: Ще бъде ли нарушаване на закона по чл.313 ако при кандидатстване за работа се попълни декларация, в която се декларира, че лицето не е осъждано за престъпление от общ характер, имайки предвид, че лицето е осъждано, но присъдата е заменена с административна глоба по чл.78а ? Защото от една страна човекът формално е осъждан, но пък по чл.78а е освободен от наказателна отговорност и уж е с чисто съдебно минало, т.е. води се неосъждан. И има ли значение дали работното място, за което се кандидатства, е в частния сектор или в държавната администрация ? Всъщност при изваждане на свидетелство за съдимост за започване на работа какво точно се отбелязва в такива случаи ?
mitko04
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Яну 2019, 01:52

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 43 госта


cron