начало

Боян Магдалинчев определи като недопустимо поведението на шефа на ВКС по казуса „Полфрийман“ Боян Магдалинчев определи като недопустимо поведението на шефа на ВКС по казуса „Полфрийман“

Професионален домоуправител, договор и ДДС

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Професионален домоуправител, договор и ДДС

Мнениеот cyper » 10 Окт 2019, 02:00

Има ли право фирмата, която изпълнява ролята на професионален домоуправител да променя месечната такса за нейните услуги ако след сключване на договора се е регистрирала по ДДС?

Правните проблеми, които аз виждам са, че:
1 - Има създадена нова фирма, а договора е подписан със старата. Предполагам трябва да се подписва нов договор.
2 - Оригиналният договор е подписан от само 1 представител на етажната собственост, но е имало събрание, на което уж мнозинството се е съгласило. Така ли се прави?

Уведомлението:
https://i.imgur.com/wvlB2BA.jpg

Договорът:
https://i.imgur.com/kGGXtSW.jpg

Благодаря.
cyper
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Окт 2019, 01:16

Re: Професионален домоуправител, договор и ДДС

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Окт 2019, 02:36

Касиер съм на Етажната собственост на кантората ми - ето как седят нещата - трябва да има прогрес (ремонти и други), но не трябва да се увеличава месечната такса.

Това което юристите наричаме платки (не са компютърни платки), а месечни плащания - примерно - било е 2 лева на апартамент и си остава 2 лева - независимо от временните колебания на цени и услуги. Периодични бунтове правят асансьорните техници - а сега - във Вашия случай - професионалните домоуправители.

Това е вълк - в овча кожа - разберете се - че това е вредно за Етажната собственост, ще почнат да изнудват поединично за пари. Ще насъберат данни от кадастъра и т.н. - за да притискат хорицата - ако са беззащитни - например някой, който не е чувал за право и т.н. ще осъмне с Изпълнителен лист.

В конкретният случай - им направете последна забележка и при пръв повод - прекратете договора. Самото ДДС е проблем на фирмата - тоест - трябва да си намали печалбата - така, че да предложи смислена услуга.

С две думи - ДДС е незадължителен елемент от сделката - не е правилно по Закона за защита на потребителите да се оферира - нито по какъвто и да е начин да се казва една сума - пък после нова.

Тоест - чисто практически - кажете им - че това е последното увеличение и дотам сте един вид.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4687
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron