начало

Боян Магдалинчев определи като недопустимо поведението на шефа на ВКС по казуса „Полфрийман“ Боян Магдалинчев определи като недопустимо поведението на шефа на ВКС по казуса „Полфрийман“

Обществена поръчка - казус със сумата по договора

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обществена поръчка - казус със сумата по договора

Мнениеот vviktorova » 10 Окт 2019, 10:24

Здравейте, моля за мнение при следния казус:
Работя в институция и сме сключили договор за доставка на услуги, след проведена обществена поръчка. Сумата по договора е 10 000 без ДДС. Част от фактурите, които ни дава изпълнителя са с начислено ДДС, а друга по-голяма част са без ДДС (освободени са от ДДС). Договорът изтича при изчерпване на сумата по него.
Как правилно да изчислим кога да приключи договора? Можем ли да разходваме сумата от 12 000 лв.(10 000+20% ДДС) или това е нарушение?
Или верния подход е да сумираме от абсолютно всички фактури само сумата без ДДС и тя да прави 10 000 лв. и като я достигнем тогава да приключим?
vviktorova
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Окт 2019, 09:56

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron