начало
Прокурорите по делото срещу Нотариуса разказват на кадровиците за схемите му Прокурорите по делото срещу Нотариуса разказват на кадровиците за схемите му

14 дни връщане

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


14 дни връщане

Мнениеот uragun » 06 Юни 2020, 19:30

Здравейте.
Продадох един уред. Изпратих с Еконт, от физическо лице, към физическо лице.
С опция за преглед и тест. Уред беше взет от Еконт, получих наложен платеж.
След няколко дни, човек поисках връщане на този уред и пари.
Той използхвах моят уред. След този използване, аз не мога да продавам този уред как то "чисто нов". Уред работещ не е счупен.
Въпроси:
1. Имат ли всяк човек в България възможност за купуване на стоки, с доставка до офис на Еконт, чисто нови. И след бесплатно използване - връщане обратно с пълна компенсация на оплата ?
2. Уред беше продаден от физическо лице. ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ важи ли за физически лица, кои продават уреди на сайт OLX.BG с наложени платежи при Еконт ?
3. Всяка година плащам данъци при НАП. 15% от печалба, от всички тези продажби. Регистриран как то физическо лице - платец на данъци. Задължителна ли е регистрация още и как ЕТ, или аз мога да продавам по този начин както физическо лице, без регистрация ЕТ ?
Благодаря предварително за отговори.
Лек ден.
uragun
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 06 Юни 2020, 19:17

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 33 госта


cron