начало

Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно

Кабели на оператор, минаващи през мазето ми

Казуси за недвижими имоти


Кабели на оператор, минаващи през мазето ми

Мнениеот sstefanova » 20 Яну 2021, 17:15

Здравейте.
В апартамента, в който живея в момента, дълго време не живееше никой, а мазето стоеше отворено.
На скоро установявих, че през мазето ми са прекарани множество кабели на различни оператори/Интернет доставчици.
Въпросът ми е - полага ли ми се някаква компенсация за тези кабели, минаващи през мазето ми?
И ако ми откажат компенсация, мога ли да а ги премахна/отрежда?
sstefanova
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Яну 2021, 17:04

Re: Кабели на оператор, минаващи през мазето ми

Мнениеот nikodim77 » 20 Яну 2021, 21:43

Здравейте.
Преди всичко, ще отбележа, че неглижиране – състоянието на частта от имота Ви – мазето, е близо до т.нар. „безстопанственост” или имот, който без надзор. Иначе на въпросите Ви:
Можете да се договорите (опитате договаряне) за някакъв вид компенсации… само на теория! На практика няма да се получи!
По отношение на махането им, то това могат да сторят само собствениците или упълномощени от тях, или по закон лица (служби).
Премахване, особено чрез отрязване на тези кабели не можете да осъществите сама или, чрез другиго! А ако си позволите това, има огромна вероятност да се превърнете в обвиняем за престъпление визирано в Наказателния кодекс.
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 811
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Кабели на оператор, минаващи през мазето ми

Мнениеот todorst » 09 Фев 2021, 20:25

нико дим 77, Подобен казус: Мазето под моя апартамент е празно, изоставено. Аз съм на партера , а мазето е под апартамента. Монтирах си в него / не кабели /, а котле за отопление на апартамента. Има ли съществено значение какво си монтирал : кабели, котле, дърводелска машина и т.н. И сега- ако се появи собственика : НЕ МОЖЕ да /изреже кабелите / да изхвърли котлето, машината и т.н. Носи наказателна отговорност. Хайде де?!По тая логика какво става ако в селската си къща, не си я посещавал с години, завариш "обитатели "? Пак наказателна отговорност ?
todorst
Потребител
 
Мнения: 515
Регистриран на: 24 Яну 2006, 10:09

Re: Кабели на оператор, минаващи през мазето ми

Мнениеот nikodim77 » 09 Фев 2021, 21:48

Г-н.todorst, Отговарям, тъй като в постът си се обръщате към мен (макар и написано името ми с малка буква, и неправилно)!
Под наказателна отговорност вероятно визирате чл. 323 от НК. Да, ако в селската ми къща заваря „обитатели” и предприема мерки по изгонването им не по законосъобразен метод, ще съм осъществил състава на 323! Но, трудно биха ме осъдили, ако изнеса от собствения ми имот (мазе) намерена в него някаква си неизвестно на кого, дърводелска машина. Наистина по-различно би било, ако същото се стори с котлето. Тогава би имало рестрикции, защото тръбите издават, чия е собствеността му. Нали се сещате обаче, че ако собственикът на мазето, в което сте си монтирал котлето, има правна култура или приятел адвокат с отлични познания по вещно право, отоплението ще Ви излезе доста скъпо…?!? :roll:

пп. Никодим се пише слято, а не „нико дим” :wink:
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 811
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Кабели на оператор, минаващи през мазето ми

Мнениеот todorst » 10 Фев 2021, 11:31

Позволявам си един стар анекдот. Действието е в СССР. Откраднали му автомобила на баровец. И той при приятел от милицията- в кабинета му се оплаква. Изслушал го полковника-приятел и му казва : виж тази снимка на стената-какво виждаш. Отговаря: другаря Ленин и други хора до него. Полковникът : сега прочети надписа под снимката! Отговор "Ленин сред приятели". Полковникът: какво държи Ленин в ръката ? Отговор :каскета си .. Е виждаш ли макар сред приятели, но си държи каскета в ръка! А ти си оставил автомобила на улицата и сега ..
За мазето и дърводелската машина е реален . Собствениците на това мазе от години са в чужбина. И наш съсобственик си сложи дървод.машина и други машинки и си работи. Е мазето е със стабилна метална врата, ключалки, дори СОТ. Единственото ни възражение е да работи от 9 до 18 часа. При възражения пред "органите" обясниха на домоуправителя, че легитимни са само собствениците.
Сега не е както преди - в мазето рафтове, компоти, зимнина, каца зеле и т.н. Сега апартаментите са обект на разбиване, а за мазетата е нормално! Дори автогумите да си оставиш , риска да изчезнат е голям.
todorst
Потребител
 
Мнения: 515
Регистриран на: 24 Яну 2006, 10:09


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron