начало

Явор Нотев със „завещание“ за защитата на адвокатите към бъдещото НС Явор Нотев със „завещание“ за защитата на адвокатите към бъдещото НС

Нотариален акт

Казуси за недвижими имоти


Нотариален акт

Мнениеот recrec » 24 Яну 2021, 13:43

Уважаеми, Юристи

Моля за помощ. Какво ще ми бъде неодходимо да извадя копие на нотариален акт от конкретен имот. Знам кой е титуляра, трябва да отида в агенция по вписванията и от там, моля обяснете ми какъв е реда!
recrec
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Яну 2021, 22:01

Re: Нотариален акт

Мнениеот TheOldMan » 24 Яну 2021, 23:30

И защо решихте, че копие от нотариалния акт може да бъде получено от който си пожелае? Примерно решавате да погледнете в нот. акт на моя апартамент?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1621
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Нотариален акт

Мнениеот nikodim77 » 25 Яну 2021, 00:43

Здравейте,
Уважаеми/а/ recrec,
Като отидете в агенция по вписванията ще Ви пояснят какъв е редът! :wink: Накратко, подавате заявление (заявлението от тук: https://www.registryagency.bg/media/fil ... en-akt.pdf ), Прилагате доказателствен документ за платена ДТ. и чакате. В АВ-София нямам представа за периода на чакане, но в по-малките градове, става за минути. Доколкото ми е известно, става и по електронен път, но плащането си остава като задължение да извършите.
Тук ще вметна към съфорумеца – TheOldMan, че незаверени преписи от НА се издават на всеки, който си пожелае, подал е заявление, и е заплатил съответната ДТ. Основания всякакви… ето едно основание, реално написано на заявлението: „Съмнение за имотна измама.” Препис е получен именно на това основание!
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 819
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron