начало

Върховният административен съд за пола и конфликта между принципа на истинност и законовите фикции Върховният административен съд за пола и конфликта между принципа на истинност и законовите фикции

Разкопана улица от ВиК, нехайство от страна на общината

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Разкопана улица от ВиК, нехайство от страна на общината

Мнениеот funkagenda » 13 Окт 2021, 18:39

Здравейте,

Имам нужда от вашата помощ във връзка с това какви инструменти за действие имам срещу община/ВиК. Иска ми се да си потърся правата по някакъв казус, понеже не бих желал да стоя безучастен. А ето и казуса:

Някъде към края на пролетта започна разкопаване на две улици в квартала, в който живея. Условието явно е било ВиК първо да минат да си сменят тръбите, след което улиците ще бъдат облагородени с нови тротоари и полагане на настилка.
След изключително мудно изпълнение от страна на ВиК, успяха все пак да приключат преди около 10-тина дни, като цяло лято дишаме прахоляк от начина, по който разкопаха улицата, а сега, когато започна да вали обилно целите ни улици са в кал, нямаме тротоари, по които да вървим. Буквално живеем в някакъв селски район без улици, а става въпрос за град Бургас.

Улиците няма да се ремонтират, и няма и изглед да го направят. Съответно, се налага да живеем в тази мизерия поне до пролетта, когато евентуално може да се започне ремонт. Невъзможно е да буташ бебешка количка, трудно е да караш собствения си автомобил без да си оставиш частите по земята, и е гнусно да вървиш пеша, тъй като вървиш в кал и огромни локви.

Чувствам се обиден, и за пореден път община и държава показват нехайство относно жителите. Елементарни действия, които можеха да се извършат за около месец продължиха около 6 месеца.

Какво мога да направя? Подписка? Някаква жалба? Предвид времето, съм наясно, че за ремонт трудно може да се говори точно сега. Но не ми се иска нещата да остават без последствия за пореден път.
funkagenda
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Фев 2021, 17:34

Re: Разкопана улица от ВиК, нехайство от страна на общината

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Окт 2021, 20:59

Намерете адвокат от Бургас, аз мога да подпомагам интелектуално начинанието, да Ви приключат ремонта.

Или - за по икономично - жалба в община Бургас, петиция също върши работа.

Аз наскоро отидох до Омбудсмана по един въпрос и - ме приеха - за едни граждани.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5033
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron