начало

Гешев обсъди с украинския главен прокурор връщането на Брендо Гешев обсъди с украинския главен прокурор връщането на Брендо

Зелен сертификат за работа.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Зелен сертификат за работа.

Мнениеот freeman123 » 26 Окт 2021, 15:26

Здравейте,

Вчера в компанията, която работя беше изпратена заповед за представяне на зелен сертификат. Компанията, в която работя се занимава със софтуер няма дейност на служителите, която да не може да се извършва home office. Част от колегите не биха рискували да се ваксинират, тъй като имат хронични респираторни заболявания и не знаят как би се отразило на здравето им. Освен това в заповедта пише, че ако за зелен сертификат са нужни регулярни тестове, то разходът за тях се поема от служителя.

Могат ли да бъдат предприети някакви действия?

Благодаря!
freeman123
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Окт 2021, 15:02

Re: Зелен сертификат за работа.

Мнениеот svegrigorov » 25 Ное 2021, 12:19

Ако не те допускат до работа, трябва да бъде направено със заповед на работодателя. При неправомерсност, дължи се възнраграждение за времето, за което си остранен.

Тестът не се заплаща от служителя.

При нарушения, обърни се към Инспекцията по труда.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 201
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта


cron