начало

Адвокатурата до съда: Стажант-юристите имат право на наследствена пенсия Адвокатурата до съда: Стажант-юристите имат право на наследствена пенсия

Казус с противоречиви указания от страна на КАТ и съда

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Казус с противоречиви указания от страна на КАТ и съда

Мнениеот dodo_24 » 01 Окт 2022, 21:59

Имах съставено наказателно постановление, което обжалвах, но въпреки обжалването, бях лишен от правоспособност за 1 месец. В момента, в който получих уведомлението отидох да предам книжката си в КАТ. Беше ми отказано да я приемат, защото имало 14 дневен срок, в който аз или КАТ може да обжалваме. Вече не ми се занимаваше, завериха постановлението ми отново и ми казаха да отида след 14 дни. От съда също ми бяха обяснили да не се притеснявам и да шофирам с това наказателно постановление щом е заверено. Отидох след 14 дни, отново не ми вземат книжката, презаверяват постановлението до 23.10.2022 и ми обясняват, че без да ми е връчено решението и да са ме уведомили, че е излязло нямало как да ми я вземат, като отново ме уверяват, че спокойно мога да шофирам със завереното наказателно постановление. До тук всичко много хубаво и днес ме спират за рутинна проверка извън града и ми взеха книжката на момента, като дори ме и глобиха, за това, че не е предадена. Обясних им какво са ми казали в КАТ и в съда, но изобщо не го приеха и трябваше да звъня на други хора да приберат мен и колата. Никой не ме беше уведомил, че решението е излязло, още по-малко да ми е връчено. Имаха ли право да постъпят така или просто се заядоха?
dodo_24
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Окт 2022, 21:39

Re: Казус с противоречиви указания от страна на КАТ и съда

Мнениеот bozyo » 02 Окт 2022, 13:01

dodo_24 написа:Никой не ме беше уведомил, че решението е излязло, още по-малко да ми е връчено. Имаха ли право да постъпят така или просто се заядоха?

ако решението на районния съд не е връчено, то още не е изтекъл неговия срок за обжалване и съответно не е влязло в сила. нямали са право да постъпят така и имате 14-дневен срок да обжалвате отнемането на книжката и глобата.

ако сте ходили на дело в районния съд, после сте обжалвали и неговото решение в административния съд, имало е дело в административния съд, то нещо не договаряте.
bozyo
Младши потребител
 
Мнения: 75
Регистриран на: 24 Мар 2021, 00:24

Re: Казус с противоречиви указания от страна на КАТ и съда

Мнениеот dodo_24 » 02 Окт 2022, 14:41

Обжалвано е наказателното постановление в районен съд, след това получих съобщение за взето решение, но не и самото решение. Не ми се занимаваше отново да обжалвам, защото беше чиста загуба на време и първото такова. 14 дневния срок беше минал когато ми подпечатаха наказателното постановление. И така до вчерашната проверка, в която ми взеха книжката и ми написаха акт, че карам без талон.... по тая логика съм карал без талон от 1 година и това подпечатване на наказателното постановление не е значело нищо.
dodo_24
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Окт 2022, 21:39

Re: Казус с противоречиви указания от страна на КАТ и съда

Мнениеот yweissnat88 » 31 Окт 2022, 11:47

Районен съд обжалва наказателното постановление и получих съобщение, че е взето решение, но не и решението. Не обжалвах отново, защото първият път беше загуба. Подпечатаха ми наказателното постановление след 14 дни. До вчерашната проверка, когато ми взеха книжката и ми написаха акт, че карам без билет, една година съм карал без билет и наказателното постановление не означава нищо cookie clicker
yweissnat88
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 31 Окт 2022, 11:29

Re: Казус с противоречиви указания от страна на КАТ и съда

Мнениеот guest1 » 01 Ное 2022, 21:36

bozyo написа:ако решението на районния съд не е връчено, то още не е изтекъл неговия срок за обжалване и съответно не е влязло в сила. нямали са право да постъпят така и имате 14-дневен срок да обжалвате отнемането на книжката и глобата.

ако сте ходили на дело в районния съд, после сте обжалвали и неговото решение в административния съд, имало е дело в административния съд, то нещо не договаряте.


Кой не е чел ЗДвП?
Чл. 172. (6) Подадената жалба не спира изпълнението на приложената административна мярка.


Има си НП и е чудно, че от КАТ са отказали да приберат СУМПС.
Ако съвременната наука спре да търси нови източници, а се насочи към преобразуване на някои черти на хората, като простотия, злоба, глупост, арогантност - думите „недостиг на енергия“ ще бъдат забравени!
guest1
Потребител
 
Мнения: 990
Регистриран на: 07 Май 2021, 01:34

Re: Казус с противоречиви указания от страна на КАТ и съда

Мнениеот nikodim77 » 02 Ное 2022, 01:19

Е! bozyo, още ли Ви е „подзащитен” кухолейков, който и на Вас Ви посочва, че не четете?!?!?
Вие ли ще му обясните, че не всяко отнемане на СУМПС е ПАМ, и че в определени случаи е санкция (наказание), или той сам ще достигне до просветление в тази насока…???
Поел сте го под опека, ми предавайте му "Право" де! :roll: :D
Еий Жоро - **пото, марш от тук и спри да спамиш във форума бе!
nikodim77
Активен потребител
 
Мнения: 1107
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Казус с противоречиви указания от страна на КАТ и съда

Мнениеот bozyo » 08 Ное 2022, 11:20

nikodim77 написа:Е! bozyo, още ли Ви е „подзащитен” ...

уважаеми, защитата на конкретен човек е частен (и по мое мнение извратен) вариант на argumentum ad hominem - съждения за човека, а не за действията му. със същия успех можете да освободите от наказателна отговорност обвинен в убийство, само защото е добър баща, или да пратите пияница на ешафода без разглеждане на обстоятелства и/или доказателства по делото. в моето разбиране за правото първични са действията и (в някои тясно очертани случаи) изразените с действия намерения, а изпълнителят е косвено свързан с тях като техен двигател и отговорен за техните последствия.

в общия случай всеки сам за себе си решава какво търси във форума:
- казуси, които да повишат правната му култура
- съвет от специалисти в дадена област
- възможност за себедоказване за сметка на другите

не изпитвам болка, когато някой не е съгласен с мен. старая се да вникна в доводите на спорещите и разглеждам критиката на моята гледна точка като потенциална възможност да подобря последната. не натрапвам моя поглед върху нещата на другите, но и не приемам положително натрапване на чужда гледна точка на мен.
bozyo
Младши потребител
 
Мнения: 75
Регистриран на: 24 Мар 2021, 00:24


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron