начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

открито писмо и жалба срещу съдебно решение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


открито писмо и жалба срещу съдебно решение

Мнениеот skarlet13 » 22 Ное 2022, 09:41

Здравейте. Извинете ме за малко странния и може би не точно юридически въпрос... :wink: Ще се опитам да бъда максимално кратка. Имам влязло в сила съдебно решение, което е абсолютно неправилно /няма да влизам в подробности/. Въпреки факта, че съдебната власт е независима и никой не може да промени това решение /подчертавам, че не мога да се позова на основанията, предвидени в закона за отмяна/, ми е малко трудно да се примиря с това положение и имам намерение да пиша до всякакви държавни институции: Народно събрание/може би правна комисия?/, Министър на правосъдието, Президент, Пленум на ВСС... Въпросът ми е къде се входира такава жалба за посочените инстанции /само за ВСС ми е ясно/. И как тази жалба може да се направи като Открито писмо до тези институции, къде се публикува такова открито писмо? Ще бъда благодарна, ако някой може да ме ориентира!
skarlet13
Младши потребител
 
Мнения: 48
Регистриран на: 07 Юни 2019, 23:14

Re: открито писмо и жалба срещу съдебно решение

Мнениеот portokal » 23 Ное 2022, 13:44

Не че няма "абсолютно неправилни" решения, има, ама и найш колко такива бойни и убедени като тебе разбирачи от право и от съдебни системи по света и у нас сме ги виждали...

Иначе контактите на институциите трябва да ги има в сайтовете им.

За открити писма не знам да има специално място за публикуване, но дори да няма, може някоя медия или блогър да се съгласят.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5497
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36

Re: открито писмо и жалба срещу съдебно решение

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Ное 2022, 14:30

Подкрепям изцяло такава инициатива, аз като адвокат с 20 години - в началото мислех, че аз съм виновен, че така е трябвало, но има абсурди, нарочно решава нещо от злоба съдията, мани, станах и психолог, а иначе обичам да псувам, но ми се налага да се усмихвам на съдиите.

С течение на времето се научих да ги заобикалям, ама те хитри и те - но понякога успяваме и ние, независимо от препятствията, общо-взето са пристрастни и не си доглеждат хубаво нещата, но говорим за нисши съдилища, от което разбирам и при Вас няма голям проблем.

С две думи - не се сърдите на Върховен съд, иначе е наистина ужасно. Понякога губим и без да има вина у нас.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: открито писмо и жалба срещу съдебно решение

Мнениеот nk7702n » 28 Ное 2022, 18:07

Няма абсолютни истини и безспорна справедливост в един съдебен процес. Всеки може да пише до каквито институции си реши, въпросът е дали има смисъл от това и какви цели си поставя или може да постигне с подобни действия. Иначе ще си остане едно обикновено оплакване до арменския поп.
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6454
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 30 госта


cron