начало

Прокуратурата обвини Красимир Каменов-Къро за убийството на бивш полицай Прокуратурата обвини Красимир Каменов-Къро за убийството на бивш полицай

Въпрос за снемане на полицейска регистрация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Въпрос за снемане на полицейска регистрация

Мнениеот ero4real » 18 Мар 2023, 01:07

Здравейте драги юристи. Не съм ваш колега,но попаднах на форума и реших да попитам защото досега само ми взимат парите и никой не ми казва на какво имам право и на какво нямам. Извършил съм престъпление от общ характер(кражба) на 17-г възраст. След като минаха няколко месеца и направих 18 имаше досъдебно прозиводство в което съм се признал за виновен и съм осъден на Обществено Порицание и глоба. Това е през 2009-та година. Последните 2г. подадох 2 молби за снемане на полицейската регистрация. Първия път ми беше отказано,а втория беше отказано въз основа на първия отказ. Първата молба бях пуснал с адв. Георги Динев,който за жалост почина и се наложи друг адв. да обжалва в административен съд,но така и не се яви на делото. Заговарял съм се с различни хора с различни престъпления и им е снета полицейската регистрацията а моята не искат. Моля ви кажете ми имам ли право на такова нещо или не?
ero4real
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Мар 2023, 01:01

Re: Въпрос за снемане на полицейска регистрация

Мнениеот svegrigorov » 18 Мар 2023, 17:47

Нямаш право на снемане на полицейска регистрация, докато не се промени закона.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 218
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: Въпрос за снемане на полицейска регистрация

Мнениеот ebonydaniels » 24 Мар 2023, 11:48

ero4real написа:Здравейте драги юристи. Не съм ваш колега,но попаднах на форума и реших да попитам защото досега само ми взимат парите и никой не ми казва на какво имам право и на какво нямам. Извършил съм престъпление от общ характер(кражба) на 17-г възраст. След като минаха няколко месеца и направих 18 имаше досъдебно прозиводство в което съм се признал за виновен и съм осъден на Обществено Порицание и глоба. Това е през 2009-та година. Последните 2г. подадох 2 молби за снемане на полицейската регистрация. Първия път ми беше отказано,а втория беше отказано въз основа на първия отказ. Първата молба бях пуснал с адв. Георги Динев,който за жалост почина и се наложи друг адв. да обжалва в административен съд,но така и не се яви на делото. Заговарял съм се с различни хора с различни престъпления и им е снета полицейската регистрацията а моята не искат. Моля ви кажете ми имам ли право на такова нещо или не?

Здравейте,

Според българското законодателство, лицата, които са били осъдени за престъпления, не могат да бъдат премахнати от полицейската регистрация след определен период от време. Този период зависи от сериозността на престъплението и вида на осъждането.

В случая с вас, ако сте били осъдени на обществено порицание и глоба, най-вероятно не сте подлежали на премахване от полицейската регистрация. Обикновено този вид осъждания не се смята за тежък тип престъпление, което да води до постоянна полицейска регистрация.

Въпреки това, вие имате право да се консултирате с адвокат и да проверите дали има възможност да се направи промяна във вашата положение. Вашето право да бъдете забравен може да бъде преговаряно в съответствие с Общия регламент относно защитата на данните на ЕС (GDPR), но това е комплексен въпрос и изисква допълнително юридическо консултиране. PartyCity Feedback

Съветвам ви да потърсите юридическа помощ от адвокат, който може да ви консултира за вашето положение и да ви помогне да определите вашите права и възможности за действие.
ebonydaniels
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 06 Мар 2023, 13:13


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron