начало

ДПС: Предлагаме свикване на Велико народно събрание и преучредяване на държавата ДПС: Предлагаме свикване на Велико народно събрание и преучредяване на държавата

Отказ досъдебно производство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказ досъдебно производство

Мнениеот philanthropist__ » 31 Мар 2023, 03:58

Здравейте,

прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за престъпление.Сега този отказ ще се обжалва.Може ли в жалбата срещу отказа да се иска очна ставка между мен като пострадал и свидетели,потенциални извършители на престъплението?
philanthropist__
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 02 Юни 2017, 03:21

Re: Отказ досъдебно производство

Мнениеот sunshine_75 » 31 Мар 2023, 08:44

Можете да искате всичко, но очната ставка може да се случи само по вече образувано досъдебно производство. От около двадесетина годишния ми опит, само веднъж е решила нещо, при това - случи се в съдебна фаза. Бих Ви посъветвала да потърсите съдействието на адвокат. Професионалният поглед върху това, което ще обжалвате, винаги би бил от полза.
sunshine_75
Потребител
 
Мнения: 819
Регистриран на: 13 Окт 2004, 09:36

Re: Отказ досъдебно производство

Мнениеот philanthropist__ » 01 Апр 2023, 02:52

sunshine_75 написа:Можете да искате всичко, но очната ставка може да се случи само по вече образувано досъдебно производство. От около двадесетина годишния ми опит, само веднъж е решила нещо, при това - случи се в съдебна фаза. Бих Ви посъветвала да потърсите съдействието на адвокат. Професионалният поглед върху това, което ще обжалвате, винаги би бил от полза.


А образуваната преписка до този момент с петцифрен номер и година на прокуратурата само преписка ли е?Не трябва ли щом има прокурорска преписка да се образува и досъдебно?Аз до този момент пострадал ли съм или жалбоподател?Говорих с адвокат,но тези неща не ги уточнихме...
philanthropist__
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 02 Юни 2017, 03:21


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron