начало
Привлекателните адвокати имат по-големи шансове да спечелят съдията Привлекателните адвокати имат по-големи шансове да спечелят съдията

юридическо лице с нестопанска цел

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


юридическо лице с нестопанска цел

Мнениеот gibsongilbert » 20 Апр 2023, 14:03

При пререгистриране на сдружение по Закона за лицата и семейството в Юридическо лице с нестопанска цел, кой трябва да се подпише на новия устав - Управителен съвет, членове на общото събрание, или ...?
gibsongilbert
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Юли 2022, 12:39

Re: юридическо лице с нестопанска цел

Мнениеот ykovachev » 09 Юни 2023, 16:54

Понеже гледам, че иСкуственият интеУект нещо дава акъл на английски, да дам и аз на български.
Най-вече зависи какво пише в досегашните устройствени правила на сдружението.
Ако нищо не пише и членовете са малко, не пречи присъствалите на ОС да подписват. Ако са повечко (да кажем, над 10), по-добре да се състави съответен протокол от ОС, което приема, каквото приема и съдържанието на актуалния устав да се удостовери от баш началника (има една наредба за водене на ТРРЮЛНЦ, там е предвидено така да се представи уставът за обявяване).
Сега, ако пише, че всички трябва да подписват... ами, имах един такъв устав на сдружение по ЗЮЛНЦ и при новата редакция на устава, с отмяна на малоумния член сто души да подписват, решихме нещата така: имаме един "платинен" екземпляр със сто подписа, а в регистъра изпратихме заверен от председателя на УС препис.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron