начало

ДПС: Предлагаме свикване на Велико народно събрание и преучредяване на държавата ДПС: Предлагаме свикване на Велико народно събрание и преучредяване на държавата

Съдбата на децата от брак с гражданин извън ЕС

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Съдбата на децата от брак с гражданин извън ЕС

Мнениеот cukka » 27 Апр 2023, 02:38

Здравейте. Моля Ви за помощ, какво трябва да направя при следната ситуация.
Аз съм български гражданин, а съпругата ми е украинска гражданка от АР Крим (анексиран от Русия 2014). Тя е със статут „ постоянно пребиваване” и живеем в България. Имаме две деца родени в България (български граждани), момиче на 9 години и момче на 6 години.
Съпругата ми възнамерява да отива в Крим с децата ни, уж с намерението обратно да се връща в България, но това нейно бъдеще обратно завръщане в България е под голямо съмнение.
Предвид изключително опасната ситуация в региона - войната, която се води много близко до Крим, а и претенциите на двете воюващи страни към Крим, увеличава още повече опасността. Изключително високия риск за сигурността на човешкия живот, особено за живота на малки деца, при пътуване в региона където съществува война. Предвид още непризнаването от страна на международната общност на анексирането на Крим, където възнамерява да отива и пребивава. Още наложените международни санкции срещу Русия. То аз сериозно се опасявам за живота и сигурността на децата си и че повече никога няма да мога да виждам тях.
Моля за Вашите съвети.
1. Аз не желая децата ми да отиват с съпругата ми в Крим.
2. Как трябва да се постъпва при такава ситуация?
3. Какви права имам аз като баща?
4. Въпреки моето не съгласие за излизането на децата от страната, може ли тя по някакъв начин да заобиколи моето несъгласие?
5. В случай че децата отпътуват заедно с майка си в Крим и след известо време съпругата ми отказва изобщо да се връща в България и напълно изолира децата и себе си от мен. При таково развитие на нещата, аз какви права, шансове и възможности ще имам за връщането на децата си? (Доколкото знам даже между две нормални държави са много сложни и дълги тези процедури, а тука в случая другата страна е автономна република към Руската Федерация, която не е призната от международната общност, самата Русия е във война и е под международни санкции, и т.н.). Аз сериозно се опасявам че при това положение, аз губя всички шансове изобщо по вече да виждам децата си.
6. При отказ от завръщане на съпругата в България и при желание на развод на една от страните, как ще се процедура в такъв случай?
Моля Ви когато отговаряте, освен юридическата страна на въпроса имайте в предвид и чисто човешката страна, става въпрос за съдбата, бъдещето, дори може би за живота на две малки деца.
cukka
Младши потребител
 
Мнения: 24
Регистриран на: 19 Юни 2021, 08:16

Re: Съдбата на децата от брак с гражданин извън ЕС

Мнениеот cukka » 25 Май 2023, 12:03

Може ли някой да ми отговори на следния въпрос: Понеже съпругата ми получи този статут „постоянно пребиваване” в България, на основание на брака сключен с мен (десет години в брак), аз мога ли по някакъв начин да влияя за да се отнеме този статут?
cukka
Младши потребител
 
Мнения: 24
Регистриран на: 19 Юни 2021, 08:16

Re: Съдбата на децата от брак с гражданин извън ЕС

Мнениеот cukka » 26 Май 2023, 08:51

Аз, доколкото успях да разбера, изглежда нямам възможност, да влияя или да претендирам за отнемане на статута, на човека която получи всичи изгоди благодарение на мен, а сега претърпявам голяма „благодарност” обагрен с изневяра, лъжи, унижения, клевети. Която абсолютно не се съобразява с факта че с това си поведение опетнява и децата ни. Абсолютно безпардонно поведение, без какпка съвест и никакви даже елементарни морални ценности. Много жалко, че не мога да направя нищо по въпроса.
cukka
Младши потребител
 
Мнения: 24
Регистриран на: 19 Юни 2021, 08:16


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron