начало

ДПС: Предлагаме свикване на Велико народно събрание и преучредяване на държавата ДПС: Предлагаме свикване на Велико народно събрание и преучредяване на държавата

Как протича третата част на изпита за адвокати?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Как протича третата част на изпита за адвокати?

Мнениеот pannonius » 26 Май 2023, 10:03

Уважаеми колеги,

Би ли могъл някой от Вас да сподели как протича устният изпит за адвокати и младши адвокати?
След изтегляне на въпросите, изпитваният има ли време да подреди мислите си на лист, както е на държавните изпити или трябва веднага да започне на говори?

Въпросите в актуалния конспект са разделени в четири раздела, но според Наредба №2 на ВАС кандидатът изтегля по един въпрос от трите раздела (един от наказателноправни, един от гражданскоправни и административнопрвни и един от въпросите, свързани с адвокатурата). Какво става с въпросите от четвъртия раздел (ПЕС, МЧП и защита правата на човека)?

Благодаря предварително на отзовалите се!
pannonius
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Май 2023, 09:02

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron