начало

Момиче със забавено развитие има нужда от помощ на адвокат

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Момиче със забавено развитие има нужда от помощ на адвокат

Мнениеот mazarot » 01 Мар 2024, 18:41

Здравейте!
Преди около две години се запознах с момиче със забавено развитие (Н.). Скоро след това и двамата й родители починаха. Момичето започна работа като миячка в заведение, където се е запознала с някакъв мошеник, който две седмици след първата им среща и казал, че ще се ожени за нея, но е много болен, и трябва да се оперира в Турция, но му трябват пари. Момичето е изтеглило заеми на обща стойност около 10 хиляди лева. Когато в поредната къща за бързи кредити след справка й отказват, и й казват че е задлъжняла сериозно, селският тарикат казва на Н, че бившата му приятелка е бременна и не може да се ожени за Н, а трябва да се ожени за бившата си.
След настояване от моя страна Н подаде сигнал в прокуратурата, и в момента тече разследване. Хитрецът е "познат на полицията" с присъди и т.н.
Междувременно от кредитните къщи са започнали здраво да притискат Н, и има сериозна опасност да й вземат жилището останало от родителите.
За съжаление, Н не е освидетелствана, въпреки че още след първите няколко разменени думи става ясно, че е изостанала. Как се събира комисия, която да я освидетелства?
Има ли в България някаква про боно адвокатска помощ, както е в американските филми, за да се помогне на момичето да не остане на улицата?
mazarot
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 10 Фев 2022, 13:46

Re: Момиче със забавено развитие има нужда от помощ на адвок

Мнениеот berto » 01 Мар 2024, 20:34

Може да се заведе дело за поставяне под запрещение по ЗЛС и ГПК. Трябва да я изслуша съдия и да говори с нея (в съдебно заседание). Мисля, че може да се направи и експертиза (психиатрична или психологическа или комбинирана), за да се види какво е състоянието. Потърсете адвокат в близкия голям град. Едва ли ще излезе повече от 500лв. целия масраф. Най-много 1000лв. Адвокатът ще ви обясни за какво иде реч точно, но по принцип питат основни неща - дали може да познава времето, кой ни управлява в момента и т.н. и т.н.
berto
Потребител
 
Мнения: 344
Регистриран на: 01 Сеп 2020, 17:32

Re: Момиче със забавено развитие има нужда от помощ на адвок

Мнениеот ivanov_p » 01 Мар 2024, 23:13

Преди да започнат делата да се освободи от други имоти, освен от апартамента.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4355
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Момиче със забавено развитие има нужда от помощ на адвок

Мнениеот berto » 01 Мар 2024, 23:49

И като се освободи от други имоти какво ще стане? За 10 000лв. да образуваш изпълнително производство срещу човек със заболявания. Въпросът е да не тръгнат да пипат апартамента. Иначе аз предлагам граждански иск в наказателния процес и подсъдимият да плати парите и ако се стигне до осъдителна присъда, принудителното изпълнение да се насочи срещу него.
berto
Потребител
 
Мнения: 344
Регистриран на: 01 Сеп 2020, 17:32

Re: Момиче със забавено развитие има нужда от помощ на адвок

Мнениеот ivanov_p » 02 Мар 2024, 08:29

Ако стане така ще е много добре, но няма смисъл да се поемат рискове и за и.ч. от някоя рухнала къща в Балкана да се загуби апартамента.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4355
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron