начало

Извеждане от апартамент

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Извеждане от апартамент

Мнениеот maia18 » 03 Мар 2024, 13:15

Здравейте, моля за помощ по следния казус.
Мъж и жена живеят заедно без брак и имат малко дете, припознато от бащата. Жилището е собственост на жената по нотариален акт, закупено с нейни средства /преведени пт нейна сметка на продавача/. Жената иска раздяла, но мъжа отказва да се изнесе. Какво да направи?
Ако се изнесе временно /да отиде на гости при родители/ това дали ще има последствия? Но пък не може да съжителства повече с мъжа. Страхува се от саморазправа от негова страна.
Знам, че после ще трябва да се води дело за родителските права, но до тогава? Как да се разделят фактически, след като той отказва доброволно да се изнесе?
maia18
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Мар 2024, 13:01

Re: Извеждане от апартамент

Мнениеот maia18 » 03 Мар 2024, 13:21

Забравих да напиша, че майката и детето са регистрирани по настоящ адрес в жилището, а мъжа не е. Той се води на друг адрес.
maia18
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Мар 2024, 13:01

Re: Извеждане от апартамент

Мнениеот ivanov_p » 03 Мар 2024, 14:40

Прие се едно малко странно тълкувателно решение, което се свежда до следното - когато някой е пуснат да живее временно, може да се извади и без съдебно дело, като му отнемете достъпа или с полиция. полицията обаче рядко върши работа без зор. Може да изчакате мъжа да излезе, смените ключалката и ако се опита да разбие вратата да извикате полиция. Ако не ви се поема риска да сте в жилището при завръщането, сменете ключалката като извикате съседи за свидетели, заключете вратата, отидете при родители и ако разбие вратата викайте полиция.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4355
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 1 госта


cron