начало

Договор с мобилен оператор, сключен от трето лице без пълном

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Договор с мобилен оператор, сключен от трето лице без пълном

Мнениеот dondudat » 05 Мар 2024, 12:20

Сключен е договор с мобилен оператор (по-точно удължен е стария) 1 месец преди да почине сестра ми. Договорът е със всички екстри - интернет на макс. тарифа, 2 телефона. Никога досега сестра ми не е ползвала интернет - видно от старите договори. Това го разбирам като отивам да прекратя договора и да платя неустойките - което вече направих. Лицето, сключило договора няма никакви пълномощни за такъв. Аз съм единствен наследник. Всички копия и анекси от договора ги имам налични - вследствие на съдебно решение. Има и извадки от стари месечни сметки от които е видно че са доста по-евтини. Ясни са и подписите на лицето, положило подписи от името на сестра ми навсякъде. Една забележка - то има пълномощно, но за недвижим имот и да я представлява пред банки и служби, но не и пред мобилни оператори. Мобилният оператор, разбрал, че е извършено нарушение (или престъпление) от негов служител - е готов да ми върне неустойката.
Какви други правни действия мога да предприема спрямо оператора, негов служител и лицето, сключило договора от името на сестра ми.
dondudat
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 05 Мар 2024, 11:54

Re: Договор с мобилен оператор, сключен от трето лице без пъ

Мнениеот kpts_ » 05 Мар 2024, 14:57

Вземете си обратно неустойката първо и чак тогава мислете за други действия.
kpts_
Потребител
 
Мнения: 150
Регистриран на: 15 Авг 2014, 22:42

Re: Договор с мобилен оператор, сключен от трето лице без пъ

Мнениеот tochotocho » 08 Мар 2024, 14:37

Операторът се е съгласил, че има нарушение, недоглеждане от неговия служител и съответно ви връща сумата-неустойка. Пито- платено ! Продъжението на въпросния договор е когато сестри ви е жива. Кой е този човек на когото тя се е доверила с пълномощно? И пишете "да я представлява пред банки " Какво значи това Нормално : да внася, тегли, превежда пари ! Е след като има такива пълномощия служителя по презумция е решил ,че човекът може да извърши и нещо по-дребно. да продължи договора и с промяна с условията.
Вземете си неустойката, обявете пълномощното за невалидно и Това е ...
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Договор с мобилен оператор, сключен от трето лице без пъ

Мнениеот dondudat » 28 Мар 2024, 11:59

Здравейте, благодаря за отговора. Тук целта на евентуален иск е свързан с друго дело - за сключване на договор за издръжка и гледане 5 дни преди смъртта на сестра ми със същото въпросно лице-пълномощник. Предявени са няколко основания, едно от които е по чл.26, ал.1, предл.3 от ЗЗД - накърняване на добрите нрави.
dondudat
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 05 Мар 2024, 11:54


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron