начало
52-ма кандидати за младши магистрати посочиха къде искат да работят след НИП 52-ма кандидати за младши магистрати посочиха къде искат да работят след НИП

Спечелено дело пред ВКС/срокове.

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Спечелено дело пред ВКС/срокове.

Мнениеот qnastoyanov » 18 Юни 2024, 10:19

Здравейте, спечелих дело пред ВКС за незаконно строителство. Въпреки това, не се събаря незаконното съоражение. Какво трябва да направя, за да бъде извършено решението на съда?
qnastoyanov
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Юни 2024, 08:42

Re: Спечелено дело пред ВКС/срокове.

Мнениеот hristev » 18 Юни 2024, 12:35

Когато съдебно решение не се изпълни доброволно, в интерес на спечелилата страна е отново да потърси публична защита - тоест да премине към принудително изпълнение.

Обръщам внимание, че частните/държавните съдебни изпълнители са точно това - изпълнители.

Тоест, след като се снабдите с изпълнителен лист е редно да им посочите върху какво и как да изпълняват, пък ако действието зависи изключително от волята на длъжника, съдебният изпълнител по искане на взискателя принуждава длъжника да извърши действието, като му налага глоба.

Ако не можете сам да задвижите машината на принудителното изпълнение - следва да се обърнете към адвокат, който да Ви представлява.
hristev
Потребител
 
Мнения: 392
Регистриран на: 14 Юни 2022, 10:07


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron