начало
52-ма кандидати за младши магистрати посочиха къде искат да работят след НИП 52-ма кандидати за младши магистрати посочиха къде искат да работят след НИП

Може ли без Декларация от съседа/ граници/ търпимост

Казуси за недвижими имоти


Може ли без Декларация от съседа/ граници/ търпимост

Мнениеот psavova » 24 Юни 2024, 16:20

Здравейте! Във връзка със снабдяване на документи за Удостоверение за търпимост, е необходима й декларация от съседа, че е съгласен постройката да съществува без да бъде спазено предвиденото в закона отстояние между регулационната линия, разделяща личния му и собствения ми недвижим имот.
Някога, отстоянията са били спазени, когато къщата е строена, но впоследствие, съседът е закупил парцел, който е в непосредствена близост до къщата и тя не отстои на 3 м. от неговия парцел. Така се е получило.

Та, казусът- съседът го е продал на негов роднина и буквално ме мотае да ме свърже с него. Съгласява се, държи се уж съдействащо, но после нищо не правим, отлага и вече текат месеци. Вече не вдига и телефона.

Има ли някакъв законов начин да се пренебрегне изискването, още повече, че когато къщата е строена, границите са били спазени, да не ми е нужно неговото съгласие и как се процедира, когато изобщо не можеш да откриеш тези съседи? Предполагам, че и други хора са в това положение. Има съседи- починали, извън България? Как човек да се снабди с такава декларация и може ли някак без нея?
Благодаря!
psavova
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 28 Фев 2004, 10:51

Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron