начало
52-ма кандидати за младши магистрати посочиха къде искат да работят след НИП 52-ма кандидати за младши магистрати посочиха къде искат да работят след НИП

Прекратяване на ТД и специализация в здравеопазването

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прекратяване на ТД и специализация в здравеопазването

Мнениеот listo » 24 Юни 2024, 19:23

Здравейте,
Преди няколко месеца започнах да специализирам(в здравеопазването) на място финансирано от държавата по желаната от мен специалност. За съжаление се оказа, че главния професор и началника ми (на отделението) имат междуличностови проблеми. Откакто е заел този пост никой друг от отделението не е получил специалност (преди мен е имало общо 4 човека). Поради тази ситуация, желая да напусна лечебното заведение и моля някой да ми помогне с няколко въпроса:

1. Ще дължа ли неустойки поради неизпълнението на учебната програма и индивидуалния план?
2. В случай, че ще дължа неустойки - за какви суми става въпрос?
3. Доколкото разбирам, разположението се заплаща минимално от 0,10ст/час спрямо чл. 10 Наредбата за структурата и организацията на работната заплата. Във въпросното лечебно заведение, това никога не се е заплащало. Може ли да се използва като митигиращ фактор?

Благодаря предварително!

Прилагам и трудовия договор:

ТРУДОВ ДОГОВОР
Днес ---------------.2024 г. в гр.---------на основание чл.68, ал.1,т.2 от Кодекса на труда, във връзка с чл.96,ал.1. т.1 и чл.70, ал.1 от КТ и чл.11,ал.1 от Наредба № 1 от 22.01.2015г. за придобиване на специалност в системата на здравеопазването на МЯСТО, ФИНАНСИРАНО ОТ ДЪРЖАВАТА, се сключи настоящия трудов договор между предприятието, представлявано от ------------------------
- ИЗП. ДИРЕКТОР, с ЕГН ----------------------
и д-р-------------------------наричан служител, с местожителство: гр. ----------------- с образование: Висше медицинско
с трудов стаж: -----------
в т.ч.: за ДТВ за тр.стаж и проф.опит: ----------------- за следното: От ----------.2024г.
1. Предприятието възлага и работникът приема да изпълнява в ..МБАЛ -------------------------------
с място на работа: ОТДЕЛЕНИЕ ПО ------------------ длъжността: Лекар, специализант по -------------------
с код по НКПД 2212---- клас по НКПД: СПЕЦИАЛИСТИ
за: определен срок: до изпълнението на учебната програма и индивидуалния учебен план, но не по-късно от срока по чл.12, ал.З от Наредба №1, с изп. срок до ------.2024г.
за: пълно работно време
с основно месечно възнаграждение: ------- лв.
с допълнителни възнаграждения:
1.1. В случаите на Чл.42/6/, ал.1 от Наредба№1/2015г. месечното трудово възнаграждение не може да бъде по-малко от 2,5 MP3 за страната.
1.2. За трудов стаж и професионален опит - ---% ----- лв.
2. Периодичност на изплащане на трудовите възнаграждения до 15 и 30 число всеки месец.
3. Служителят има право на 20 дни основен платен годишен отпуск и допълнителен платен годишен отпуск съгласно КТ и действащия в здравеопазването КТД.
4. Служителят се задължава да постъпи на работа на -------.2024г.
5. Срокът за предизвестие при прекратяване на трудовия договор се определя на 3 месеца.
6. Други условия на трудовия договор:
6.1. Работодателят се задължава да осигури присъствието на специализанта в друго лечебно заведение или в нац. център по проблемите на общ. здраве за предвиденото теоретично обучение и за частите от учебната програма, които „МБАЛ „-------------, в качеството си на обучаваща база, не може да проведе. Брутното трудово възнаграждение на специализанта, получавано за извършваната от него дейност, не може да бъде по-малко от минималния месечен размер на осигурителния доход за съответната икономическа дейност и квалификационна група професии, определен със Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за съответната календарна година.
6.2. Срокът на изпитване е уговорен в полза на работодателя.
Настоящият договор се състави в два екземпляра, по един за всяка страна.
listo
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Юни 2024, 17:35

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron