начало

СЕС с важно решение за конкуренцията на пазара на пощенски услуги в България СЕС с важно решение за конкуренцията на пазара на пощенски услуги в България

Проблем със строител и собственик

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Проблем със строител и собственик

Мнениеот severina_v » 25 Юни 2024, 11:26

Здравейте,
търся исход от следния проблем. Живеем в сграда построена 2021г. Сградата вече е населена на 100%. На строителя му останаха само един апартамент и едно ателие с вход от към заден двор за общо ползване. От няколко дни строителят е настанил група работници от ромски произход в ателието. В ателието няма никакви условия за живот. На шпакловка и замазка е и няма баня. Четири човека спят на дюшеци на пода. Помолихме стоителя по телефона да ги премести на друго място, но той се прави на луд. Казва , че е дал ателието под наем, в което се съмнявам. Очакваме течове в сградата и сме принудени да живеем насилствено с тези хора. Завлядяли са градинката отзад и за да я ползваме не е приятно. Какви законови мерки можем да предприемем, ако строителя не ги изкара от ателието?
severina_v
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Юни 2024, 11:18

Re: Проблем със строител и собственик

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Юни 2024, 19:54

Това - само чрез Общо събрание, доста - трябва да сте брутални. Има собственост на строителя - това е ок, но - неудобствата?

Чрез насилие - за съжаление - това е част от професията на юристите - има и насилие. Преди прокурорите бяха ефективни - сега ще се загънат - ама то - нямаме права.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5361
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron