начало
52-ма кандидати за младши магистрати посочиха къде искат да работят след НИП 52-ма кандидати за младши магистрати посочиха къде искат да работят след НИП

Изгонване на порядъчен син от къща на родители

Казуси за недвижими имоти


Изгонване на порядъчен син от къща на родители

Мнениеот koliomalinov » 11 Юли 2024, 11:53

Здравейте, надявам се не бъркам мястото за съдействие.
Родителите ми притежават къща с двор и двамата са живи. Аз имам само една сестра. В двора гледам няколко кошера пчели и съм насадил плодни и медоносни дървета по взаимно съгласие. За горните цели помещавам стая и коридор от двуетажна къща с мои вещи, като съм там два три пъти месечно, живея другаде и това е от 30г, преди това 11г съм живял в друга стая на същата къща. На етажа, който използвам има още две стаи. Сестра ми тази седмица дойде на гости от чужбина(случва се за седмица, две годишно за това време ползва една от останалите две стаи на етажа) и започна да прави нова баня, като искаше и аз да плащам. След като отказах се скарахме, като сме разменили обиди с нея и родителите ми. Сега родителите искат да се изнеса и аз съм започнал да се изнасям, но дърветата не мога да взема, кошерите за момента също, а и вещите са ми много-няма къде да ги съхраня-все свеж и запазен инвентар, и други вещи-скъпи и като нови.
Имат ли право родителите да ми забранят да поливам дърветата и да гледам кошерите и могат ли да ми ги унищожат?
В къщата съм направил цялостен ремонт на една от стаите, заедно с още един гражданин сме направили нещо като лятна кухня, участвах в изграждането на новата баня, ремонтирал съм Ел. Инсталацията, монтира съм уреди и куп други дейности с труд, при условия, че и аз щях да ги ползвам без да съм получил заплащане.
Та втория въпрос ми е-има ли начин да си потърся обезщетение за моя труд, щом ще съм изгонен.
И могат ли да ме гонят, при положение, че досега сме имали нормални семейни отношения имали сме и кавги, но без каквото и да било насилие, не съм нито наркоман, нито алкохолик, нито ги тормозя, а постоянно те ме тормозят да им върша нещо?
koliomalinov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Юли 2024, 11:30

Re: Изгонване на порядъчен син от къща на родители

Мнениеот berto » 11 Юли 2024, 22:01

За психолог е това, не е за юрист.

Ако къщата с двора са техни, могат да изкоренят дърветата, да.

Колкото до това, че сте вложили труд и усилия в направата на разни помещения и т.н., имате право, ама след като казвате, че сте в такива отношения, по добре си оправете отношенията. Прочетете пак първото изречение и го измислете.

Успех!
berto
Потребител
 
Мнения: 373
Регистриран на: 01 Сеп 2020, 17:32

Re: Изгонване на порядъчен син от къща на родители

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Юли 2024, 07:10

Без да натрапвам сатанински идеи, макар, че сме едно и също ведомство - имам предвид на шега казано - лукавото и доброто са човешки черти - като адвокат със стаж - едно дело - за да бъдете изгонени - може да продължи от 5 до 8 години, но това е лично решение.

Досега не съм видял изгонен наемател - по лесният начин, напротив, такива са галимации, съдиите са ни изключително бавни, което използваме ние адвокатите, а - при ленив съдия, кога ли ще приключи делото.

Това - лично на мен ако ми направят - ще упражня права, не знам как да ги формулирам в момента, но - нещо ще си приказвам там - за задържане, мрън-мрън, докато не се промени мирогледа на родителя.

Никога със злоба, винаги с ръцете в джоба, няма да правите нищо против закона, няма значение - дали са ви близки или далечни.

Имал съм случаи всякакви, но си мисля, че - трудовите вложения са много важни, аз самият съм адвокат - но съм и трудов човек и - ми е неприятно да се случва да ти отнемат.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5320
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Изгонване на порядъчен син от къща на родители

Мнениеот koliomalinov » 13 Юли 2024, 10:00

Благодаря за откровения и полезен съвет!
Ще го последвам!
koliomalinov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Юли 2024, 11:30


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: miko_pk и 2 госта


cron