навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Бизнес

Стартира инициативата Together4Digital в подкрепа на дигитализацията на малки и средни предприятия в България

2023-02-14 0

Стартира инициативата Together4Digital в подкрепа на дигитализацията на малки и средни предприятия в България

"УниКредит Булбанк" в сътрудничество с Майкрософт и Crayon стартират инициативата Together4Digital в България. Целта на проекта е да подкрепи малки и средни предприятия в процеса на дигитализация и развитие на киберсигурността им чрез предоставяне на безплатни консултации, финансови съвети и дигитални инструменти за устойчив икономически растеж. През първата година инициативата има за цел да достигне до 6 000 компании. 

Някои скорошни данни сочат, че малкият и средният бизнес са гръбнакът на българската икономика и представляват 75.7% от общия брой предприятия и 65.3% от добавената стойност в икономиката. 50% от общия износ на страната се осъществява от малки и средни предприятия, които представляват 98% от всички износители в България. Имайки по-разнообразни нужди от по-големите организации, малките компании често обаче изостават в дигиталната трансформация. 

 В Together4Digital "УниКредит Булбанк" ще съдейства с опита си във финансово консултиране, докато Майкрософт и Crayon ще споделят опита си в технологиите, подходящите технологични решения и киберсигурността чрез дигитална оценка и консултации на предприятия. 

"На етап сме, в който всяка организация трябва да бъде дигитална, защото дигиталните технологии са ключът, който захранва икономическото развитие. Очакваме с нетърпение да подкрепим българските компании към дигиталната им трансформация и превръщането им в бъдеще в по-екологични, по-богати, по-иновативни и конкурентоспособни", коментира Калин Димчев, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Инициативата Together4Digital стартира за първи път в Италия, като България е вторият европейски пазар, който ще се възползва от потенциала ѝ. 

 
за 41%  против 59%  667 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума