навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

Кристиян Петров е победителят във фотографския конкурс на Huawei за месеца на любовта

2023-03-10 0

Кристиян Петров е победителят във фотографския конкурс на Huawei за месеца на любовта

Фотографският конкурс "Снимай и сподели любимите си неща в месеца на любовта" събра над 1000 участия във Facebook и Instagram с хаштаг #SpreadTheLoveForMate50Pro и вече има своя победител. Той се казва Кристиян Петров и се оказва дългогодишен фен на Huawei, сменил няколко различни модела на марката през годините. Печелившата му снимка е направена с Huawei P40 Pro, а благодарение на наградата в конкурса той вече ще снима с най-новия фотографски флагман – Huawei Mate 50 Pro, с гръб от оранжева веган кожа и изключително здравия екран от Kunlun Glass. 

Какво обичат българите? 

"Просто заснемете това, което обичате" бе условието на февруарския конкурс, целящ да събере цветна колекция от различни възприятия, интерпретации и изразявания на любовта. Какво обичат, снимат, и обичат да снимат потребителите на Huawei в България? Според тагнатите кадри най-вдъхновяващи, или може би най-лесни за публично споделяне, се оказват домашните любимци. Естествената и безусловна любов към децата също бе широко застъпена, и конкурсът се радва на стоплящи сърцето снимки на детски взаимоотношения, към чиято безгрижност и естественост всички ние се стремим. Цветята също се оказват символ на изразената любов за голяма част от участниците в конкурса, а тези, които вероятно обичат споделените пътувания, са участвали с красиви пейзажни снимки. Не на последно място идват и снимките, представящи по-тихи или бурни емоционални семейни моменти. 

Какво избра журито?

Обявените критерии за оценка включваха художествена стойност, качество и уникалност на снимката, заснета с устройство на Huawei, а журито на конкурса се състоеше от Анди Мяу, Генерален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония, Дарина Иванова, Маркетинг Директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония, и професионалният фотограф и любител на мобилната фотография Темелко Темелков. "Ако можех да опиша любовта, щях да пиша, а не да снимам, а ако една снимка се нуждае от описание, значи не си е свършила работата", полушеговито коментира Темелко Темелков. "Избраната от нас снимка създава настроение и това е най-важното, което трябва да направи", продължава той. "В нея има нещо символично, за празника, за емоцията, за любовта, и същевременно нещо загадъчно и неуловимо", допълва Дарина Иванова. 

Победителят

Кристиян Петров e фризьор по професия, щастливо влюбен и щастлив баща, и получава спечелената награда на 8-и март. Затова първото нещо, което заснема с новия си Huawei Mate 50 Pro, е роза, купена за приятелката му. 

Много обича да снима движещи се обекти. "Запален съм по това да уловя траекторията, да "видя" снимката, преди да я направя, и техниката в този случай е едно от най-важните неща. Huawei се справя отлично с предизвикателствата на този тип снимки, каквато е и тази със скакалеца, с която също участвах", споделя Кристиян. "И всичките ми снимки са обработени изцяло на телефона, не минават през компютър. За мен мобилната фотография трябва да е наистина мобилна."

Зад кадъра, с който печели конкурса, също стои история на любовта. "За първи път правих такива снимки при раждането на дъщеря ми, за изписването й бяхме взели подобни балони. Сега пресъздадох този любим кадър специално за конкурса, вече с по-нов телефон, Huawei P40 Pro. Той остава много личен и същевременно много универсален и символичен, защото както и в нея, в мрака винаги има светлина".

за 60%  против 40%  52 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума