навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

Lenovo представи настолните работни станции ThinkStation PX, P7 и P5

2023-03-10 0

Lenovo представи настолните работни станции ThinkStation PX, P7 и P5

Lenovo обяви пускането на ThinkStation PX, P7 и P5, доставяйки ново трио от най-технологично напредналите настолни работни станции, създавани някога от компанията. Те  разполагат с най-новата процесорна технология от Intel, варираща до 120 ядра и поддръжка за професионални графични процесори NVIDIA RTX от висок клас. В допълнение, новите работни станции могат да се похвалят с изцяло нов дизайн на шасито и усъвършенствани термични елементи, както и BMC възможности за рационализирано дистанционно наблюдение на системата. От  виртуална реалност, смесена реалност и виртуално производство, до машинно обучение, наука за данни, компютърно подпомагано инженерство (CAE), улавяне на реалността и AI, тези работни станции от следващо поколение отговарят на непрекъснато нарастващите изисквания за повече мощност, производителност и скорост в мащабируем и ориентиран към бъдещето нов свят на хибридна работа.

За да вдъхне живот на това трио от работни станции, Lenovo си партнира със своя клиент Aston Martin, известен производител на високопроизводителни автомобили и лидер на пазара на ултра луксозни превозни средства, за съвместно проектиране на новото шаси ThinkStation. В съответствие с дизайнерската философия на Aston Martin, сътрудничеството се стреми да отразява емблематичния червен дизайнерски език на Lenovo, да осигури най-висока производителност и възможност за подобрени нива на персонализиране. 

С фокус върху постигането на максимална производителност, 3D решетката на шасито е директно вдъхновена от емблематичния DBS grand tourer на Aston Martin, прилагайки дизайнерски идеи от високопроизводителния автомобилен сегмент към настолна работна станция.

Lenovo ThinkStation PX: За най-добрата гъвкавост от настолен компютър към център за данни

Най-високият клас, флагмански продукт за работни станции на Lenovo, Lenovo ThinkStation PX достига екстремни нива на мощност и производителност с поддръжка за повече ядра и разширяемост в сравнение с предишните поколения работни станции на Lenovo. ThinkStation PX предлага гъвкавостта, необходима както за десктоп среда, така и за среда на център за данни, позволявайки безпроблемен преход между двете. Тази многофункционална нова работна станция се захранва от най-новите процесори Intel® Xeon® Scalable от 4-то поколение, които предлагат до 120 CPU ядра и могат да се похвалят с 53% средно увеличение на производителността спрямо предишното поколение. ThinkStation PX също предлага поддръжка за до четири двуслотови графични процесора NVIDIA RTX™ 6000 Ada Generation, така че потребителите да могат да управляват и изпълняват най-сложните работни потоци, открити в днешните работни среди, включително творческо довършване и CAE симулация. Новата настолна работна станция с до 4TB DDR5 памет и ултра-бърза честотна лента през PCIe Gen 5 ленти осигурява гъвкавост за многопотребителска виртуализация в хибридни работни среди - независимо дали в центъра за данни или килимни клъстери под работния плот. И накрая, тази работна станция предлага ефективно захранване от 1850 W и допълнителни резервни захранвания.

Lenovo ThinkStation P7: Зашеметяващо захранване 

ThinkStation P7 разполага с революционна нова изчислителна архитектура с най-новите процесори Intel® Xeon® W, поддържащи до 56 ядра в един контакт, за преосмислена мощност, необходима за директно справяне с интензивни изчисления, многонишкови задачи. Проектиран да надхвърли най-строгите предизвикателства по отношение на производителността и надеждността на работните натоварвания, които обикновено разчитаха на сървъри или облачни ресурси в миналото, ThinkStation P7 също е оптимизиран за стелаж за използване в различни десктоп среди и центрове за данни в 4U корпус. С поддръжка на до три графични процесора NVIDIA RTX™ 6000 Ada Generation с двоен слот, ThinkStation P7 е идеален за създатели на съдържание, архитекти, дизайнери, инженери и специалисти в сферата на данните, които изискват безпрецедентна графика, визуализация, изобразяване в реално време, CAE и AI производителност . 

Lenovo ThinkStation P5: Подготвен за бъдещето за гъвкавост, надеждност и производителност

 Работната станция от следващо поколение разполага с ново проектирано шаси, най-новите процесори Intel® Xeon® W, които предлагат до 24 ядра и поддръжка за до две професионални графични карти NVIDIA RTX A6000. Оптимизирана за архитекти, дизайнери, инженери и творци, тази работна станция блести в солидно моделиране и задачи с интензивни изчисления, включително BIM, комплексен 3D CAD, улавяне на реалността и геопространствена визуализация, визуални ефекти и крайни внедрявания.

Работните станции ThinkStation PX, P7 и P5 са проектирани да работят в някои от най-взискателните професионално управлявани ИТ работни среди и осигуряват основни функции и сигурност от корпоративен клас. Строгите стандарти и тестване на Lenovo, ThinkStation Diagnostics 2.0, поддръжка на ThinkShield, надстройки до Premier Support и тригодишна гаранция, осигуряват спокойствието, необходимо за уверена и по-сигурна работа.

за 43%  против 57%  68 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума