навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Лайфстайл

Как да изглеждаме добре с очила

2023-03-10 0

Как да изглеждаме добре с очила

Очилата са чудесен начин да изглеждате елегантно, дръзко и изискано.

Много хора смятат, че носенето на очила с грим е излишно. В края на краищата, кой може да "види грима ви под очилата"? Е, дами, не е съвсем вярно. Гримът се вижда под очилата и за да изглеждате красиви с очила, трябва да подчертаете веждите си, да извиете миглите си и да използвате сенки за очи! 

Ето начини да подчертаете красотата си, носейки очила


Поддържайте веждите си

Поддържането на веждите ви спретнати и в добра форма ще подчертае очите ви, въпреки че носите очила. Използвайте пудра за вежди, за да запълните празнините, и линия за вежди, за да ги очертаете. 

Използвайте коректор 

Очилата са склонни да подчертават тъмните кръгове, бръчките или несъвършенствата под очите ви. За да избегнете това, леко нанесете коректор върху тъмните кръгове и несъвършенствата. Смесете с гъбичка за грим

Използвайте правилните сенки за очи

Носете цвят, който допълва цвета на рамката ви. Ако искате да подчертаете и очите, и очилата си, изберете нюанс, който е противоположен на цвета на рамката ви. За естествен вид се придържайте към неутрални нюанси.


 

Нанесете очна линия

За да накарате очите си да изпъкнат, нанесете очна линия. Уверете се, че очертавате само ръба на очите си и не създавате опушен ефект. Трябва да изглеждате зашеметяващо, а не плашещо.

Използвайте смел цвят за устни

Не позволявайте на очилата ви да отнемат цялото внимание. Така че, ако имате кафява или черна рамка, заложете на смел цвят на устните като наситено червено или горещо розово. Ако сте с цветна рамка, заложете на нюд цветове като розово. Ако се стремите към по-скоро класическа визия и искате да запазите погледа си естествен, трябва да се придържате към неутралните, естествени цветове.

Направете си подходяща прическа 

Имайте предвид, че прическата наполовина нагоре и наполовина надолу не е толкова добра за момичетата с очила, за да се придържат само към една от тях. Или оставете косата си свободно пусната с рамкиращ лицето бретон, или я вържете на разпуснат кок или конска опашка и ще изглеждате страхотно.Носенето на очила освен, че ще подобри зрението ви, ще добави акцент към цялостната ви визия и ще ви даде още един аксесоар, с който можете да експериментирате. Жените могат да подобрят външния си вид с правилния чифт очила, които отговарят на формата на лицето, личността им и чрез стилизиране с коса и грим.

за 58%  против 42%  80 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума