навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Финанси

Топ мениджмънтът на Eurobank избра София за домакин на най-значимата си среща за годината

2023-03-27 0

Топ мениджмънтът на Eurobank избра София за домакин на най-значимата си среща за годината

Бордът на директорите на Eurobank Group, част от която е "Пощенска банка", се събира за първи път в София между 27 и 29 март. Изборът на София за домакин е изключително признание от страна на ръководството на финансовата група за успехите и динамичното развитие на Пощенска банка, като един от лидерите на българския пазар.

По време на първото си официално посещение в страната след анонсиране на споразумението за придобиване на "БНП Париба Лични Финанси България", с което "Пощенска банка" ще разшири още повече пазарния си дял и ще затвърди лидерската си позиция в сектора, висшият мениджмънт на Eurobank ще има среща с Президента на Република България Румен Радев и други държавници на високо ниво, както и с корпоративни клиенти и служители на банката. В разговорите ще се включат председателят на Борда на директорите Джордж Заняс, главният изпълнителен директор Фокион Каравиас, заместник-главният изпълнителен директор Ставрос Йоану, генералният мениджър "Международна дейност и Частно банкиране" на групата Михалис Луис и главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на "Пощенска банкаПетя Димитрова

"Eurobank гледа много сериозно на своите инвестиции в България и Пощенска банка, която категорично се утвърди като една от системните банки в страната, със силна клиентска база, която разпознава финансовата институция като надежден, доверен и иновативен партньор. Изключително горди сме с постигнатите резултати, които се дължат на ангажираността, упоритата работа и креативността на екипа на Пощенска банка, който увеличи пазарните дялове и перспективи на банката на фона на значителния растеж, постигнат през последните повече от 30 години. Eurobank, като единствената гръцка системна банка със силно присъствие на пет пазара, продължава да укрепва международните си активи, които постигнаха силно увеличение на нетната коригирана печалба с над 50% през 2022 г. до 224 милиона евро, като 43% от нея идват от България", коментира председателят на борда на директорите на Eurobank Джордж Заняс и подчерта голямото значение, което Eurobank придава на българския пазар, като един от трите пазара от изключителна важност за финансовата група, наред с Гърция и Кипър. 

"Изпратихме година, която бе много успешна за Пощенска банка. Кредитният ни портфейл надхвърли 10 млрд. лв., което е ръст от 14.5% на годишна база и пазарен дял от 11.9%. Тази година също ще бъде изключително динамична за нас. Сделката за придобиването на българския клон на БНП Париба Лични финанси ще ни позволи да заемем още по-стабилна позиция в „голямата четворка“ на банковия бизнес. През последните години имахме серия от успешни сливания, с които доказахме, че консолидацията е процес, който рефлектира изцяло положително върху пазара и нашите клиенти, които получават още по-бързи, изгодни, удобни и иновативни услуги от по-голяма институция, част от силна международна група", каза Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на "Пощенска банка".

за 54%  против 46%  116 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 

rss
Посети форума