навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

Acer Swift Edge 16 е перфектен за динамичните професионалисти

2023-06-09 0

Acer Swift Edge 16 е перфектен за динамичните професионалисти

Acer обявяви напълно обновения лаптоп Acer Swift Edge 16, предназначен за динамични професионалисти, които се нуждаят от надеждно устройство с отлична изчислителна мощ, производителност и портативност. Тънък и лек, той се захранва с процесори от серия AMD Ryzen 7040 и AMD Radeon 780M графика за производителност и визуализация от следващо поколение. Разполага и с AMD Ryzen AI на избрани модели и процесори, което му позволява да бъде в крак с днешните изисквания на изкуствения интелект и отвъд тях.

Swift Edge 16 демонстрира зашеметяващ 16-инчов 3.2K OLED екран с подобрена честота на опресняване от 120 Hz и 100% DCI-P3 цветово покритие, които осигуряват реалистични цветове и изображения. Освен, че поддържа операционна система Windows 11, устройството може да се похвали и със съвместимост с Wi-Fi 7, Microsoft Pluton и редица интелигентни функции. С тяхна помощ потребителите остават свързани с бърза безжична връзка и разчитат на сигурност и защита на личните данни.

 

Забележителен дизайн и възможности на екрана

Acer Swift Edge 16 излъчва увереност и се отличава с привлекателна дизайнерска рамка и възможности на екрана, които ще преобърнат досегашните ви представи. Корпусът му с размери 12,95 mm (0,51 инча) е изработен от алуминиева сплав и тежи само 1,23 kg (2,71 lbs). Свръхтънкият и невероятно лек лаптоп е завършен с елегантно маслиново черно покритие, което му придава стилна визия.

Потребителите могат да се отдадат на гледане на филми на 16-инчов 3,2K OLED панел (3200 x 2000) със 120 Hz честота на опресняване, 100% поддръжка на DCI-P3 цветовата гама и време за реакция 0,2 ms. В комбинация със съотношение на контраст 1 000 000:1, 500 нита пикова яркост и сертификат VESA DisplayHDR™ True Black 500, OLED лаптопът предлага прецизни и контрастни цветове. В допълнение екранът е сертифициран от TÜV Rheinland Eyesafe® и спомага за намаляване на излагането на синя светлина, като предлага допълнителен комфорт при продължително гледане.

 

Оптимизирана производителност и сигурност с AI Power

Swift Edge 16 използва най-новите процесори от серията AMD Ryzen 7040, осигурявайки висока производителност и ефективност, които позволяват на лаптопа да работи по-дълго време без захранване. Машината включва също и AMD Radeon 780M графики, предлагащи впечатляващи визуализации.

С включения изкуствен интелект на AMD Ryzen на моделите с избрани процесори, специално създаден мотор създава нови изживявания с изкуствен интелект като подобрено качество на видеото в реално време. С вградения процесор за защита Microsoft Pluton, активиран по подразбиране, Swift Edge 16 гарантира допълнителна защита срещу комплексни атаки. Също така четецът на пръстови отпечатъци Windows Hello позволява биометричен достъп до компютъра с Windows 11.

AMD Ryzen задвижваният лаптоп идва с до 32 GB LPDDR5 RAM и до 2 TB PCIe Gen 4 SSD пространство за съхранение, което осигурява бърз трансфер на данни, намалена латентност и по-бързо време за зареждане. TwinAir охлаждаща технология с подобрени вентилатори и дизайн на клавиатурата за всмукване на въздуха, помагат на устройството да продължи да работи на пълни обороти.

 

Интелигентни функции и безпроблемни връзки с Wi-Fi 7

Най-новата версия на Swift Edge идва с Wi-Fi 7  се отличава с подобрени скорости до 5,8 Gbps, ниска латентност под 2 ms и възможност за множество бързи и надеждни безжични връзки. Swift Edge 16 е оборудван и с комплект от интелигентни функции, които подобряват общата производителност и предлагат отлична лекота на използване. С поддръжката на Window Studio Effects, потребителите могат да се представят в най-добрата си светлина по време на видеоконференции, благодарение на вградената 1440p QHD уеб камера с автоматично кадриране, усъвършенствано фоново замъгляване и корекция на погледа. Уеб камерата също така разполага с TNR технология за намаляване на шума и Acer PurifiedVoice, за да осигури по-добро изживяване по време на видео разговори. Лаптопът е с пълноразмерна клавиатура и набор от основни портове за свързване, включително два USB Type-A и два USB 4 Type-C PD 65 W с възможности за бързо зареждане и показване на информация на екран, HDMI 2.1 порт и четец на Micro SD карти.

за 58%  против 42%  172 гласували