навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

IQOS ILUMA с технология на следващо ниво е вече в България

2023-09-28 0

IQOS ILUMA с технология на следващо ниво е вече в България

Системата за индукционно нагряване за първи път се прилага и при тютюна - без нагряваща пластина в холдъра и без нужда от почистване

На специално събитие "Филип Морис България" обяви, че през октомври пуска на пазара IQOS ILUMA, най-новото устройство в портфолиото от бездимни алтернативи на компанията. Уникалното в новия продукт е, че това е първата система за нагряване на тютюн с технология за индукционно нагряване – Smartcore Induction System™, без нагряваща пластина в холдъра и без нужда от почистване.

Генералният мениджър на "Филип Морис БългарияДемиан Пинтос отбеляза че "излизането на пазара на IQOS ILUMA представлява още една възможност за пълнолетните пушачи в страната да оставят цигарите в миналото и е важен скок напред в нашите усилия да намалим вредата от тютюна."

"След няколко серии на нашата система за нагряване на тютюн IQOS, продължаваме да разширяваме портфолиото си, за да предлагаме все по-усъвършенствани решения, които следват развитието на технологиите и адресират проблемите и нуждите на нашите пълнолетни потребители", допълни той.

На българския пазар серията IQOS ILUMA идва в три варианта, като всички те са с технологията Smartcore Induction System™, която нагрява тютюна посредством индукция чрез модул на намотка в холдъра, която създава магнитно поле и пренася енергия към фина метална пластинка, намираща се в консуматива. Благодарение на това тютюнът се нагрява равномерно отвътре и е без необходимост от почистване. Устройствата могат да се персонализират с широка гама от аксесоари.

Специално за представянето на IQOS ILUMA в България пристигна и Томазо Ди Джовани – вицепрезидент "Международни комуникации" във "Филип Морис България". "Днес отбелязваме не само пускането на нов продукт, отбелязваме иновациите и промяната. Напредекът в науката и технологиите, воден от бизнеса, прави намаляването на вредата възможно. Във Филип Морис Интернешънъл нашата цел е ясна – да предложим на пълнолетните пушачи свят, в който те успешно да заменят цигарите с научнообосновани бездимни алтернативи колкото е възможно по-бързо. С над 320 хиляди пълнолетни потребители на IQOS в България,  вярваме, че IQOS ILUMA ще допринесе броят им да нарастне", споделя той.

"Подобно на предишните устройства и IQOS ILUMA отделя средно 95% по-ниски концентрации на вредни вещества в сравнение с цигарите" - сподели Димитър Костов, ръководител "Маркетинг и потребителско преживяване" във "Филип Морис България". "С технологията Smartcore Induction System™ тютюнът в консуматива е изцяло запечатан, няма следи от употербата му и така не се налага почистване на устройството. Тази технология извежда нагряването на тютюна на следващо ниво. С тази и останалите характеристики на продукта целим да предложим решения на голяма част от проблемите, които досега част от пълнолетните потребители на IQOS споделяха", допълни той.

"За нашия екип IQOS ILUMA e едно невероятно приключение и вярваме в успеха на тази иновация", споделя Полина Нинова, ръководител "Търговски отдел" във "Филип Морис България".  "Научнообоснованите продукти движат пазара напред и това е добре за всички – за потребителите, за партньорите ни и за нас като компания и ако искаме да се развиваме, е добре да приемаме иновациите и да ги внедряваме по най-добрия възможен начин."

В момента Филип Морис Интернешънъл присъства с бездимните си алтернативи на 80 пазара по цял свят, а компанията си е поставила за цел до 2025 г. потребителите на IQOS да достигнат 40 млн. В световен мащаб пълнолетните пушачи, които ползват системата за нагряване на тютюн на компанията, вече са над 27 млн. души, като над 19 млн. от тях са преминали изцяло на IQOS, а останалите са на различни етапи в процеса на преминаване. От 2008 г. насам компанията е инвестирала над 10.5 млрд. долара в научното разработване и реализацията на иновативни бездимни алтернативи за пълнолетните пушачи, с цел да спре изцяло продажбата на цигари в глобален мащаб.

Продуктите от сериятаIQOS ILUMA са налични онлайн,в специализираните IQOS магазини и търговската мрежа от началото на октомври.

 
за 49%  против 51%  114 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 

rss
Посети форума