навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

Супер бърз достъп до вашите файлове и мултимедия с линията Asustor Flashstor

2023-12-01 0

Супер бърз достъп до вашите файлове и мултимедия с линията Asustor Flashstor

Вероятно вече ви е станало банално да слушате как информацията ни залива и ни трябва все повече и повече място за съхранение на документи, снимки, музика и всички дигитални "активи", с които разполагаме. Истината е, че съхранението на данни далеч не е непосилна задача за един малък офис или дом, когато за целта се използва NAS устройство. Съкращението Network Attached Storage не бива да ви плаши, защото по същество говорим за мрежов "диск", който има голям обем и надеждно съхранява данните, така че има наистина минимална вероятност да ги загубите.

Една от компаниите, които успешно предлагат такива устройства, е Asustor. Приликата в името не е случайна - наистина става дума за подразделение на един от гигантите при компютърните компоненти и периферия - Asus. Днес ще ви представим най-авангардните два модела в портфолиото на марката - Flashstor 6 и Flashstor 12 Pro, които освен, че изглеждат много модерно, използват изцяло flash носители, което е гаранция за върхова производителност и липса на шум и вибрации. Както подсказва името, единият модел може да поеме до 6 SSD, а другият - до 12. Става дума за практичния формат M.2 2280, който е доста популярен и се използва масово в настолни и мобилни компютри. Той е вече и много разпространен, което има благоприятен ефект върху цената на носителите. Разбира се, тя много варира според класа на устройството и капацитета, но си остава достъпна дори за домашни потребители. Бърза сметка показва, че можете да получите капацитет от порядъка на 24 TB и дори 48 TB при по-големия модел, което трябва да е повече от достатъчно, дори ако колекцията ви от филми и документи е внушителна.

Свързването и първоначалната инсталацията на устройствата може да не е съвсем тривиална за по-неопитните потребители, макар че следването на упътването със сигурност ще ви докара до успех. След като вашият нов малък сървър вече работи в мрежата, ви остава само да го добавите към своите компютри и смарт устройства като мрежов диск, за да започнете да го пълните с файлове, които искате надеждно да съхраните. Ако сте любител на игрите, имаме добра новина за вас. Ще можете да добавите новото си голямо пространство директно като локално устройство на геймърския компютър, което завинаги решава проблема с вечно недостигащото място за нови игри.

Asustor Flashtor 6 и Flashtor 12 Pro са наистина универсални специалисти. Освен да пазят на сигурно място вашите файлове и да ви дават възможност да ги споделяте и ползвате съвместно, те могат да играят ролята на пълнофункционален мултимедиен плеър. Благодарение на наличния 4K HDMI и оптичен изход (за звук), те могат да бъдат свързани директно към телевизор и озвучителна система и да възпроизвеждат филми, музика и снимки на голям екран. За целта ще използвате смартфон или таблет като безжично дистанционно управление.

Двата модела попадат точно в целта за нуждите на създателите на съдържание. Те ще могат да работят директно с файловете на мрежовото устройство, благодарение на бързата мрежова връзка - 2х2.5 Gb при по-малкия модел и 10 Gb при по-големия. Това ги прави подходящи и за работни групи от дизайнери и видео редактори.

Ако сте запознати с NVMe технологията на SSD дисковете, значи знаете, че това са на практика най-бързите носители за данни. Така че с Asustor Flashstor 6 и 12 Pro получавате много висока скорост на трансфер. На практика тя е ограничена само от мрежовата пропускателна способност.

За да се обезпечи надеждност в случай на проблем с някои от дисковете, е препоръчително те да са конфигурирани в RAID (1, 5, 6, 10), така че ще ви трябват поне два SSD. Системата е достатъчно гъвкава, за да позволи да монтирате различни като производител и капацитет носители и да ползвате общо техния капацитет като се радвате на отлична скорост.Очевидно е, че флаш моделите на Asustor предлагат универсални възможности и производителност, която е напълно достатъчна за всякакви приложения. Освен ясните ползи от централизирано споделяне и съхранение на данни, те могат да се използват и в редица по-специфични сценарии - като дигитален архив, мултимедийни плеъри, сървъри за видеонаблюдение, винаги налични папки за получаване на файлове от клиенти и партньори и др. Големият капацитет позволява много по-лесно сортиране на данните и обезпечаване на лична папка за всеки член на семейството или служител на фирмата. По този начин лесно могат да бъдат зададени права за достъп, за да се обезпечи нужната конфиденциалност на информацията.

Със своя елегантен и привлекателен външен вид, гъвкави възможност за универсално съхранение на всякакви данни и отлична скорост Asustor Flashstor 6 и Flashstor 12 Pro са модели, които ще добавят сериозен ефект по отношение на удобството и производителността във всеки дом или офис. Ако все още съхранявате данните си на външен твърд диск или флаш драйв, е крайно време да обезпечите тяхната сигурност и да се сдобиете със сериозно решение - вашият нов собствен облак. На пазара има и по-евтини устройства от представените, но те са базирани на по-стара технология и не биха ви осигурили производителността и възможностите за разширение, които спокойно да покрият нуждите ви и след години.

 за 55%  против 45%  164 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума