навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

Lenovo ускорява своя растеж през 4-ото тримесечие на фискалната 23/24 г.чрез възможностите на хибридния AI

2024-05-23 0

Lenovo ускорява своя растеж през 4-ото тримесечие на фискалната 23/24 г.чрез възможностите на хибридния AI

Lenovo Group обяви резултатите от последното тримесечие, както и годишните резултати за фискалната 2023-24 г.

При продължаващ растеж през третото тримесечие, Lenovo Group отчете ръст на приходите на годишна база във всички бизнес групи през Q4, като приходите ѝ се увеличават с близо 10% на годишна база до 13,8 млрд. долара, нетната печалба се удвоява на годишна база до 248 млн. долара, а миксът от приходи извън звеното на персоналните компютри достигна исторически връх от 45%. Четвъртото тримесечие и цялостното представяне през второто полугодие демонстрират как Lenovo се справя със спада в индустрията през изминалата година, улавя огромните възможности за растеж, представени от AI, и ускорява инерцията в бизнеса. Приходите за цялата фискална година са 56,9 млрд. долара, а нетните приходи са 1 млрд. долара. За втората половина на фискалната година Lenovo постигна ръст на приходите на годишна база от 6%, а нетният марж се възстанови от спада през първото полугодие на годишна база до непроменен през второто полугодие.

Групата на Lenovo е водеща в новата ера на безпрецедентни възможности на изкуствения интелект със своето pocket-to-cloud портфолио, силна екосистема, партньорства и  пълен набор от AI възможности. Откакто обяви AI стратегия си през октомври 2023 г. на годишното си събитие Tech World , Lenovo стартира първата си вълна от AI персонални компютри и други смарт преносими устройства с AI възможности, както и смарт инфраструктура, решения и услуги. Групата очаква AI PC – което се определя като компютър, оборудван с личен AI асистент, базиран на естествени взаимодействия, система, която използва множество типове изчислителни ядра, като CPU, GPU, ASIC, FPGA и NPU ,  персонална база данни, свързана с отворена екосистема от AI приложения и със защита на неприкосновеността  им и сигурността – да нарасне от сегашната си премиум позиция до мейнстрийм през следващите три години, задвижвайки нов цикъл на опресняване за индустрията. Хибридният AI също води до по-голямо търсене на AI инфраструктури. Клиентите все повече търсят персонализирани AI решения и услуги, особено консултиране, проектиране, внедряване и поддръжка на AI.

Продължаващите  инвестиции на Lenovo в иновациите, фокусирани върху основните технологии на AI и компютрите, й помага да реализира – визията си за "По-интелигентен AI за всички" и по-нататъшно лидерство в ерата на AI. През изминалата фискална година групата постигна рекордно високо съотношение както на персонала към научноизследователската и развойна дейност от 26,2%, така и за съотношение на разходите за научноизследователска и развойна дейност към приходите от 3,6%. 

Lenovo Group е горда с представянето си през втората половина на фискалната година и е оптимист за перспективите през следващата, когато ще продължи да бъде лидер в AI сектора, да инвестира в иновации и да се възползва от безпрецедентните възможности, предоставени от хибридния AI, който ускорява растежа - и устойчивата си рентабилност за целия бизнес. 

Бордът на директорите на Lenovo обяви окончателен дивидент от 3,8 американски цента или 30,0 HK цента на акция за фискалната година, приключила на 31 март 2024 г.

Ян Юанцин – председател и главен изпълнителен директор на Lenovo сподели:

"Резултатите на Lenovo за четвъртото тримесечие ясно показват, че не само сме възобновили растежа във всички наши бизнеси, но и че нашата бизнес инерция се ускорява, водена от безпрецедентните възможности, предоставени от хибридния AI. Подхранвани от нашата интелигентна стратегия за трансформация и дългогодишни инвестиции в иновации, ние изградихме пълен набор от възможности за изкуствен интелект и сме в челните редици на пионерския пазар на AI PC. Нашата визия в ерата на изкуствения интелект е по-интелигентен AI за всички. Подкрепени от нашите действия , постоянните иновации, оперативно надграждане и екосистемни партньорства, ние сме уверени, че можем да постигнем устойчив растеж и подобрение на рентабилността през следващата година. "

 
за 63%  против 37%  19 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума