навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

Scalefocus спечели три престижни златни награди Globee за иновации и високи постижения

2024-07-03 0

Scalefocus спечели три престижни златни награди Globee за иновации и високи постижения

Българската компания Scalefocus спечели три престижни златни статуетки от международните бизнес награди Globee. Отличията са поредно признание за приноса на компанията към развитието на ИТ индустрията, технологиите и иновациите.

1. Най-иновативна компания на годината - Изкуствен интелект

Scalefocus спечели златно Globee от Годишните награди за технологии Globee за 2024 г. Статуетката идва като признание за развитието на цялостни решения за бизнес трансформация, управлявани от Изкуствен интелект (ИИ), които гарантират дългосрочен успех. Наградата е резултат от стратегията на компанията да прилага ИИ за подобрение на бизнес операциите, повишаване на ефективността и отключване на нови възможности за растеж.

2. Най-иновативна компания на годината - ИТ услуги

Компанията бе отличена и със златно Globee от Golden Bridge Awards за 2024 г. Тази награда нарежда Scalefocus сред лидерите в предоставянето на цялостни ИТ услуги. Основен принос за наградата имаха иновациите на компанията, базирани на ИИ, както и пакет от софтуерни акселератори за многократна употреба, които значително ускоряват времето за разработка на софтуер в ключови бизнес области.

3. Иноватори в енергийния сектор

Scalefocus получи третото златно отличие в категорията Globee за Disruptors за 2024 г. за новаторски принос в енергийния сектор. Разработен от компанията инструмент, дигитализира част от логистиката на танкери за втечнен природен газ (LNG), което спестява милиони евро годишно на техен клиент. Това е поредно признание за компанията като иноватор, който подобрява ефективността на своите клиенти в енергетиката и комуналните услуги. 

Международните награди Globee отличават ярки постижения в бизнеса и иновациите. Тазгодишните награди привлякоха множество кандидатури от цял свят, оценени от експерти в индустрията от различни сектори, включително технологии, здравеопазване и финанси.

Иван Иванов, главен изпълнителен директор на Scalefocus, изрази своята гордост, заявявайки: "Получаването на златните награди Globee е доказателство за отдадеността на нашия екип към иновациите и високите постижения. Вълнуваме се  да получим признание за нашите усилия в интегрирането на ИИ за подобряване на производителността и ефективността, което ни позиционира в челните редици на ИТ сектора."

Scalefocus, основана през 2012 г., има над 100 престижни награди от международни организации като Forbes, International Business Awards (IBA), Financial Times и Deloitte. Компанията развива три типа иновации - вътрешни, за компанията; външни, за клиентите; и иновативни технологични решения, които могат да се преизползват в различни индустрии. 

Ключови иновации:

Интеграция с ИИ: ScaleGPT, интелигентен чатбот, интегриран с Microsoft Teams, действа като виртуален асистент, достъпен за всички в организацията. Обучен да разпознава контекста и спецификите на различни локации, чатботът предлага персонализирани отговори, свързани с вътрешните политики на компанията, трудовото законодателство, ноу-хау в различни сфери и анализ на код.

Проучване на GitHub Copilot: 4-месечен експеримент с възможностите на ИИ в реални софтуерни проекти, подобрявайки качеството на кода и продуктивността на разработчиците.

ИИ инструменти за продажби и маркетинг: Внедряване на ИИ решения в ежедневната работа на търговския и маркетинг екип, които значително подобряват ефективността.  

Цялостна рамка за усвояване на ИИ: структурирана услуга, помагаща на организациите да идентифицират стъпките и предизвикателствата при внедряването на ИИ. 

Innobox: Платформа за отворени иновации, в която активно участват и клиентите на компанията, генерирайки множество идеи за иновации, с все по-голям фокус върху възможностите на ИИ.

Accelerator Apps: Библиотека от модули за многократна употреба за ускоряване на софтуерната разработка в области като FinTech, Java, Mobile, DevOps и генеративен изкуствен интелект.

Тези награди са поредно признание за ангажимента на компанията към непрекъснатите иновации, високата клиентска удовлетвореност и развитието на сектора на ИТ услугите. 

за 69%  против 31%  16 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума