навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

Milestone Systems и Arcules се обединяват

2024-07-03 0

Milestone Systems и Arcules се обединяват

Сливането комбинира силните страни на двете компании в софтуера за видео мениджмънт, аналитиката и облачните решения.

Глобалната компания за разработване на видеотехнология Milestone Systems обявява, че считано от 1 юли 2024 г. се слива с доставчика на облачни решения за видеонаблюдение Arcules.

Сливането обединява на едно място услугите от най-висок клас на Milestone и Arcules в софтуера за видео мениджмънт (VMS), видео аналитиката и видеонаблюдение като услуга (VSaaS), предоставяйки завършено решение за видео технологии.


Визия за бъдещето

Предвижда се пазарът на VSaaS да следва експоненциален растеж през следващите години, а едновременно с това изкуственият интелект (AI) създава нови възможности, немислими само преди година. Като добавя Arcules към продуктовата линия на Milestone Systems, компанията се позиционира оптимално за водеща позиция в индустрията на видео технологичния софтуер.

Това сливане представлява трансформативен скок, комбиниращ видео мениджмънта с гъвкавостта и мащабируемостта на облачното решение и обещаващото развитие на AI. То е и е смела стъпка към новаторски успех в бързо разрастващия се пазар на VSaaS.

С възхода на AI, обединените компании имат потенциала да извлекат информация от видео данни и да подкрепят интелигентността на решенията. Сливането предлага уникална възможност да се използва бързо променящата се сфера на AI, от локални решения, до облачни такивa, а и Milestone, и Arcules имат напредък в работата с видео аналитики. Комбинацията на тези компетенции ще доведе до значителни пазарни предимства.

С централа в Ървайн, Калифорния, САЩ, Arcules е отделена от Milestone през 2017 г. Решението компаниите да се обединят е движено от обща визия за доставка на интелигентна, базирана на данни видео технология, която дава възможност на клиентите да вземат по-добри решения и да оптимизират своите операции.

Общо ДНК

Томас Йенсен, изпълнителен директор на Milestone Systems, каза: "Milestone и Arcules имат здраво партньорство с традиции и общо ДНК. Като се обединим и работим като едно, можем да предложим решение на световно ниво, което отговаря на много различни нужди и дава на клиентите по-голяма свобода на избор. Като една компания, ние ще оформим бъдещето на отворената платформа за видео технология."

Андреас Петерсон, изпълнителен директор на Arcules, допълни: "С вълнение очакваме да се присъединим отново към Milestone, глобален лидер и доверен партньор. Това сливане ще ускори нашия растеж и иновации, доставяйки по-голяма стойност на нашите клиенти и партньори. Заедно сме ангажирани да осъществим нашата визия за предоставяне на повече възможности на хора, бизнеси и общества чрез интелигентни видео решения."

Сливането е планирано да бъде завършено до края на 2024 година.

за 64%  против 36%  14 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума