навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Авто

Moto Morini представи Calibro - нов италиански къстъм модел

2024-07-04 0

Moto Morini представи Calibro - нов италиански къстъм модел

Новият Calibro обещава да позиционира марката Moto Morini в сегмента на къстъм мотоциклетите със среден обем на двигателя. С "мускулестата" си рамка и съвременния си дързък стил той определено ще се хареса на онези, които искат да бъдат различни. Calibro е мотоциклет, който благодарение на своите дизайн, динамика, спортно управление и ергономична ниска седалката позволява на ездачите да се наслаждават по един различен начин на мотоциклетите, както и да изразяват своята индивидуалност.

От жаждата за приключения до търсенето на елегантност, от желанието да се разбунтуваш срещу традициите до копнежа да яхнеш новия Calibro - всичко това е равносилно да се отдадеш на страстта си. Името на модела ни напомня за инструмент за измерване, точен и прецизен, какъвто е самият мотоциклет. 

С Calibro ще оставите инстиктите си да ви водят, без да се влияете от стериотипи, модни прищявки и чуждо мнение. Той е иновативен къстъм отвъд правилата, истински химн на свободата, носещ подписа на Moto Morini.

Комбинацията от стил и елегантни технологии превръща мотоциклета в истинска икона. Сякаш Calibro има две души. Едната иска да разчупи стериотипа, а другата – да бъде всекидневен спътник на мотоциклетиста. Идеален е за купувачите, които едновременно търсят предизвикателства, но искат да използват машините си за къси и простички пътувания. „Лансирането на Calibro на пазара е възможност отново да се обвържем с почитателите на къстъм сегмента. Вдъхновихме се от американските магистрали, но създадохме продукт с уникални италиански черти. Възнамеряваме да завоюваме пазарен дял чрез качествата, които ни отличават от останалите - уникален дизайн, надеждност и балнас между мотоциклетната страст и механиката“, сподели Алберто Морини, изпълнителен директор на Moto Morini.

Разработен и проектиран от дизайнерския център на компанията в Триволцио, Calibro ще е наличен в две версии – круизър и багер, като последният ще е с 19-литрови странични куфари, включени в стандартното оборудване. Здравият метален резервоар е с 15-литров обем, всички предни светлини са LED, издържани в типичния за Moto Morini стил. 700-кубиковият 4-тактов 2-цилиндров двигател е преработен, за да дава най-доброто от себе си още в ниския и средния диапазон на оборотите. Той осигурява плавна езда, лесна поддръжка и акустичен комфорт. Спирачната система е с 320-милиметрови предни дискове и 255-милиметрови задни. BOSCH ABS се грижи за безопасостта и стабилността. 

Шасито носи подписа на Moto Morini - прецизност и отлична управляемост. Двигателят е защитен от двойна стоманена рамка. Летите джанти са с алуминиева безтръбна система и са с размери 18” за предната и 16” за задната. Двойният амортисьор отзад ни връща към добрата стара класика. Височината на седалката е 725 мм. Декорирана е с контрастен шев, който ѝ придава шикозен вид. Дигиталният дисплей е интегриран в аналоговия инструментален панел и показва основната информация, необходима за ездача. Разполага и с USB порт за свързване с електронно устройство. Круизърът Calibro е наличен в 2 цвята – червен (Fire Red Grey) и сив (Shark Grey), а версията Bagger – в черно (Quartz Black). Предвиден е и вариант с понижена до 35 кВт мощност, идеална за притежателите на шофьорска книжка категория A2.

 
за 81%  против 19%  31 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума