навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Финанси

"Обединена българска банка" е Банка на годината

2024-07-08 0

"Обединена българска банка" заслужи голямата награда "Банка на годината" от 32-то издание на конкурса "Банка на годината". Събитието, което по традиция събира представителите на банковия и финансов сектор, политици, преподаватели, общественици и бизнес лидери, се проведе на 04.07.2024 г. в гранд хотел "Милениум" в София. Голямата награда на победителя връчена от Румен Радев, президент на Република България. 

"Тази награда е много специална за нас. Приемаме я като оценка за всичко, което постигнахме през изминалата година, през която извършихме правното сливане между ОББ и "KBC Bank България" и прехвърлихме над 600 000 клиенти в един сложен процес на интеграция, който все още продължава. Това, с което най-много се гордеем, е че успяхме да съберем 1+1 и да направим повече от две. Голямото ни постижение е, че създадохме един силен екип от двете банки. Екип обединен от една обща цел, една обща визия и една обща стратегия. Екип, който работи все по-ефективно заедно и постига все по-впечатляващи резултати.", каза Теодор Маринов, изпълнителен директор "Финанси" на ОББ, който прие наградата от името на банката. 

ОББ спечели още две награди от най-престижния конкурс за постижения в банковия сектор в България. Банката взе статуетката на победителя в категория "Динамика на развитие"  и наградата за "Най-добър действащ дигитален продукт" за програмата All in One, която превърна ОББ Мобайл в единственото мобилно банково приложение в България, което предоставя достъп до банкови, застрахователни, пенсионни и инвестиционни продукти.

"Това е огромно признание за нашите колеги в банката, които паралелно с усилията, които влагат в процеса по интеграция, не спират да създават иновативни продукти и да разширяват спектъра от дигитални услуги, които предлагаме на нашите над 2 млн. клиенти. Не само тези на банката, но и на всички дружества, които KBC Group в България обединява в своя уникален банково-застрахователен модел.", сподели Татяна Иванова, изпълнителен директор "Дигитализация, данни и операции" на ОББ и иновационен лидер на групата за България.

Наградите "Банка на годината" се организират ежегодно от асоциация "Банка на годината". Те са учредени и връчени за първи път през 1992 година. Освен голямата награда "Банка на годината", класацията излъчва победители в три основни категории - "Пазарен дял", "Ефективност" и "Динамика на развитие".  Допълнително своето отличие получава и най-добрия чуждестранен банков клон. Връчва се награда "Банка на клиента", както и награди за успешна дигитална трансформация и най-добър действащ дигитален продукт.

През последните години ОББ е носител на престижното отличие "Банка на годината" за 2018 г., както и наградите в категории "Динамика на развитие" за 2018 г. и "Ефективност" за 2021 и 2022 г. 

за 73%  против 27%  15 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума