навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Авто

Opel Corsa е най-продаваният малък автомобил в Германия през първата половина на 2024 г.

2024-07-08 0

Opel Corsa е най-продаваният малък автомобил в Германия през първата половина на 2024 г.

Opel Corsa продължава да доказва, че е един от най-обичаните и предпочитани модели на марката. Corsa е най-търсена и закупувана в сегмента на малките автомобили по данни за първата половина на 2024 г. в Германия. Според Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA), Corsa води класацията в своя сегмент след първите шест месеца на годината с 20 231 нови регистрации във всички варианти на задвижване. Corsa Electric също е номер едно сред малките електрически автомобили досега тази година. Така Opel Corsa записва още една глава в своята дългогодишна история на успеха си и подкрепя ясната стратегия на компанията за електромобилност.

От дебюта си през 1982 г. повече от 14,6 милиона автомобила Corsa са продадени по целия свят. В Германия Corsa е най-популярният модел в сегмента на малките автомобили през последните три години.

Corsa винаги е подкрепяла обещанието на марката Opel да направи мобилността и техническите иновации достъпни за широк кръг клиенти. Новото поколение носи отличителното лице на марката Opel Vizor, предлага интуитивен дигитален кокпит, както и множество топ технологии, като новата система на предните светлини Intelli-Lux LED Matrix Light без отблясъци и още много.

Opel постигна много силни общи резултати в Германия както през юни, така и през първите шест месеца на 2024 г. Според KBA през юни са регистрирани 17 107 леки автомобила Opel - увеличение на новите регистрации от 17,9% в сравнение със същия месец от 2023 г. Пазарният дял на леките автомобили е 5,8 процента, значително по-висок от юни 2023 г. (5,2 процента). 77 235 леки автомобила Opel са били регистрирани през първата половина на годината, което осигурява на Opel пазарен дял от 5,2 процента в Германия. Това представлява ръст от 15,5 на сто спрямо същия период на 2023 г. (пазарен дял 2023 г.: 4,8 на сто).

"Opel постигна отличен резултат досега тази година. Сред германските марки Opel е с най-голямото увеличение на регистрациите през юни. Като лидер в сегмента през първата половина на годината, нашият бестселър Corsa има голям принос за този изключителен резултат. Значителният ръст на новите регистрации на леки автомобили Opel показва, че нашата гама от модели на марката е добре съобразена с нуждите на клиентите", каза Патрик Дингер, ръководител на "Opel Германия".

за 75%  против 25%  12 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума